IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започна изложението SEMA в Лас Вегас

Ежегодното изложение на Асоциацията за специално оборудване на автомобили в САЩ (Specialty Equipment Market Association или SEMA) започна в Лас Вегас.

Започна изложението SEMA в Лас Вегас
Както личи по името, това е изложение главно на фирмите изработващи допълнително оборудване, специални тюнингови пакети и по някакъв начин доработващи вече създадени модели. Много често това се прави и от самите производители, които представят специализирани версии на свои модели. 

На изложението SEMA всяка година се връчват и наградите Vehicle Design Awards, награди за автомобилите имащ дизайн позволяващ най-лесно да бъдат доработени. Дават се награди в четири класа – за лек автомобил, за SUV, за лекотоварен автомобил и за хибриден автомобил. Последната награда се дава от 2006 г., когато беше отличен Chevrolet Silverado Classic Hybrid. През тази година при хибридите отново Chevrolet взе наградата за модела Tahoe hybrid. 


Моделът за 2008 г. на Cadillac CTS (на снимката), е първи в категорията лек автомобил, при лекотоварните автомобили първи е Nissan Titan и при SUV моделите Hummer H2. 

Прави впечатление, че освен модела на Nissan Titan, сред отличените тази година са само модели на GM. 

Отново да подчертаем, че отличието се дава не толкова за някакви изключителни качества в дизайна на автомобилите, а по-скоро за тяхната приспособимост за след пазарна доработка със специалните аксесоари и тюнинг пакети подготвяни за тях.
0 от 500