IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi оборудва Q7 с изкуствен интелект (Видео)

Кросоувърът ще се учи сам по време на движение

Audi оборудва Q7 с изкуствен интелект (Видео)

Компаниите Audi и Nvidia използаваха изложението за потребителска техника CES-2017 в Лас Вегас, за да представят прототип на безпилотен кросоувър Q7 с изкуствен интелект. В софтуера на автомобила е заложен принцип на „обучение”, като автопилотът се учи от човека зад волана, докато той управлява.

Audi оборудва Q7 с изкуствен интелект (Видео)

За целта прототипът е оборудван с няколко камери, които записват действията на шофьора. След това системата сравнява видяното с реакцията на водача в една или друга ситуация. По този начин програмата се учи както сама да управлява автомобила, така и да разпознава обстановката на пътя.

Заедно с това концептът е получил и допълнителна камера с 2 мегапиксела в предната част, като информацията от нея се обработва от процесор, разработен от компанията Nvidia- Той отговаря за управлението на кормилната система по време на автономно движение.



За демонстрация на възможностите на колата бе избрана затворена полигон, на който тя бе поставен в най-различни напълно реални ситуации. Системата сама трябваше да определи как да реагира в зависимост от препятствието, с което се сблъскваше, като в един момент автомобилът трябваше а се движи в участък без пътна маркировка.



Сътрудничеството между Audi и Ndivia трябва да доведе до създаване на система за автономно придвижване, с която ще бъде оборудвано следващото поколение на флагмана на марката – A8. Лимузината ще може да се придвижва напълно самостоятелно при скорост до 56 км/ч.

Снимка и видео: Audi

Тагове: audi q7
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То хубаво Дошо ама тая лъжа с Аудито което си имал отдавна се изтърка. Даже си забравил каво си лъгал преди години и си писал, че си имал а4 а тогава лъжеше, че било ауди б4. Ха ха ха. Плитък Дошоо, много си плитък. Даже лъготеше, че и брат ти имал Ауди, че и бащати и приятелитети и всичките били ***. Само, че тогава не отговори, като са ***, защо всички "уж" сте си ги били накупили? Понякога, за да се опиташ да си убедителен лъжеш, че всичко наоколо е със счупени аудина. А всички виждат как ти миришат чорапите а ти Аудита сънуваш. Ха ха ха.. Много хора не могат да си позволят хубава кола, но не съчинявт легенди, колко са лоши луксозните коли и колко по хубави са евтините. Но съм сигурен, че колкото и да лъжеш и да си самовнушаваш това, пак не си вярваш.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до вагенчето ( преди 7 години )
    Когато бате ти Дошо се излъга та нарина цял куп пари за смотаното алуди а4 ти си ходил прав под масата!Знам им фукнята, измамата на напудрен фолксваген за бол пари, за шменти-капели сервиза им...всичко!А на теб пожелавам ново алуди да си купиш дано!
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Мартин ( преди 7 години )
    Дошо ти карал ли си некога Ауди за какви сервизи говориш бе смотльо карай си смотаните БМВ_та и не се занимавай само с глупости льольо
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Дано му стигне изкуствения интелект на алудито да го отведе поне до сервиза, че иначе файда няма!
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    KLASIKA, за теб винаги ще има един стар ръждив москвич да го караш и да се наслаждаваш на природата. Такива като тебе едно време бяха против навлизането на автомобила, защото коня с каруцата е било по-добре за тях.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Кодошо ( преди 7 години )
    Туй Ауди е на 100% по-умно от Дошо с неговия естествен "интелект"! Ха ха ха!
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Да,вече ще караме "смартфони"и огромни компютри.....?!?!Със синтетично -електрическо управление и може би това ще е добре за растящото поколение което "спира" да мисли и вече не чете книги,което все повече ще е улеснено от роботите и такива "мумифицирани"хора ще са готови за манипулиране...,но за хора които искат да се насладят да карат кола сред природата такъв "нафрашкан"огромен компютър ще ни кара да се чувстваме като *** и "кастрати",защото нищо няма да зависи от нас и няма да участваме в нищо освен да държимгеврека като препарирани и да се опулваме в задушаващата прегръдка на електрониката,да стоим в седалките каточовешкиексперимент и да си внушаваме,че сме мъже и ,че това което се случва пряко волята ни гоправим уж ние самите......но ние все по вече ще приличаме на кукли на конци в собствените си коли?!?Може би на синтетичнотопоколение ще му харесва да се лиготи и да му се клати главата като слабооумен в решаващите вместо него коли какво да се прави,но на измиращата порода свободолюбиви хора това е като отнемана надял от мозъка!..На този слон,ако му се махне електрониката ще се претърколи като къщичка на колела....!!!!,но ...такива ми ти работи....