IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren показва наследника на 650S

Премиерата на новия модел ще е в Женева

McLaren показва наследника на 650S

В Женева през март McLaren планира да представи нов модел от гамата Super Series, който ще замести 650S, но най-вероятно ще получи различно име, тъй като ще е по-мощен от актуалния автомобил. Новата кола се изгражда около нова централна структура, която в McLaren са кръстили Monocage II (на снимката).

McLaren показва наследник на 650S

Тя е от фиброкарбон и е по-лека от тази на 650S, която е от метал и фиброкарбон. Теглото на новия модел ще е 1283 килограма, с 18 по-малко от това на 650S. С използването на Monocage II идват и други подобрения – основно по-добър достъп до купето, тъй като вратите стават по-широки, а прагът – по-нисък.

Самите врати ще се отварят вертикално, а оформлението на горната част на купето, включително и вратите, напомня на архитектурата на прототипите от легендарната група С в пистовите състезания – решение, което се прие повече от ентусиазирано от феновете на марката. От McLaren обещават и по-нисък център на тежестта, а според екипа, работил по колата, новият модел ще е много голяма крачка напред в сравнение с 650S.

„Според нас, този модел ще е революционен скок напред, както за McLaren, така и за целия пазарен сегмент, където ще се настани наследникът на 650S”, заяви главният изпълнителен директор на McLaren Automotive Майк Флюит.

Наследникът на 650S е първият от общо 15 нови модела за McLaren, заложени в новия бизнес план на компанията, носещ името „Track22”. Най-общо казано, компанията планира да подмени всички настоящи модели с нови и да лансира автомобили, които ще са напълно нови за марката.

Снимка: McLaren

Тагове: mclaren mclaren 650s
0 от 500