IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа третото поколение на Picanto

На първо време хечбекът ще се предлага само с 1,0-литров бензинов мотор

Kia показа третото поколение на Picanto

Южнокорейският производител Kia разкри третото поколение на субкомпактния си хечбек Morning. Под това име моделът се предлага на вътрешния пазар, както и в още няколко азиатски държави, докато на други континенти е известен като Picanto.

Kia показа третото поколение на Picanto

Новата генерация на Morning/Picanto ще бъде достъпна единствено във версия с 5 врати. Хечбекът вече е с увеличено със 150 мм разстояние между двете оси, докато останалите размери си остават същите като досега - 3595 мм дължина, 1595 мм широчина и 1485 мм височина. От Kia допълват, че в конструкцията на модела е използвана 2 пъти повече високоякостна стомана в сравнение с предишното поколение.

Kia показа третото поколение на Picanto

Дизайнът на автомобила също е претърпял промени, като е по-агресивен. Главната оптика се съединява с решетката на радиатора, което придава спортен вид на машината. Формата на задните светлини е запазена, но там са се появили светодиодни С-образни линии.

Kia показа третото поколение на Picanto

На вътрешния пазар новата поколение на Morning/Picanto ще се предлага само с 1 мотор - бензинов агрегат с обем 1,0 литър, развиващ мощност 76 к.с. Двигателят работи с 4-степенна автоматична скоростна кутия.

В зависимост от нивото на оборудване хечбекът се предлага със система за предотвратяване на сблъсък, система за екстренно спиране, 7 въздушни възглавници, система за контрол на налягането в гумите, мултимедиен комплекс със 7-инчов сензорен дисплей с навигация и поддръжка на Apple CarPlay, камера за заден ход и круиз-контрол.

Kia показа третото поколение на Picanto

Цените на автомобила в Южна Корея варират между 7630 и 10 300 евро. Версията за Европа ще бъде представена по време на салона в Женева през март.

Снимки: Kia

Тагове: kia picanto kia morning
0 от 500