IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Intel купува дял от Here

Производителят на чипове се е споразумял с BMW, Daimler и Audi за 15%

И Intel купува дял от Here

Гигантът Intel планира да придобие 15% от капитала на компанията за дигитално картографиране Hеre, в поредно потвърждение на нарастващата важност на картите за задаващите се самоуправляеми автомобили.

И Intel купува дял от Here

Производителят на чипове вече е поискал разрешение да придобие дял от компанията, която бе създадена от Nokia, но днес е собственост на германските BMW, Daimler и Audi.

Here и Intel потвърдиха в официално съобщение информацията и разкриха, че са сключили споразумение да си сътрудничат в разработването на нови технологии за обновяване в реално време на картите.

Intel не съобщава на каква цена ще придобие акциите, но очаква сделката да стане факт в рамките на първото тримесечие.

Това ще е вторият голям дял от Here, продаден в последно време. Преди няколко седмици 10% от компанията бяха придобити от две китайски технологични компании и сингапурския държавен инвестиционен фонд GIC.

BMW, Daimler и Audi откупиха Here от Nokia през 2015 година за 2.8 милиарда евро.
 

Тагове: bmw daimler audi nokia intel here
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Автономното шофиране е крачка към тоталният контрол над човека. Първо обаче ще свържат задължително всяка кола с нета. Вътре ще е с ОС, която ще записва и предава данните от маршрута, скорост, брой лица и т.н. на съответните органи. Винаги ще се знае кой е карал заради камерата в купето, къде е карал, с кого, скорост, точен маршрут, време и т.н. Следващия етап ще са автономните коли, а накрая ще започне масовото чипиране на оФцете, т.е. на хората по земята. Всеки един ще е просто един номер...
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Никакви интел процесори повече
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до аз ( преди 7 години )
    Не само шофьорите! Ще отпадне потребността да имаш собствен автомобил. И най-хубавото - ще изчезнат tъпиte ченгета след дългите десни завои
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 7 години )
    Мда като гледам какви инвестиции се наливат в автономното шофиране, явно наистина след 10-15 години шофьорите ще станат излишни.