IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Siena – нова генерация на малкия седан

Siena се появи за първи път през 1996 г., когато Fiat реши да предложи седан, разработен от модела Palio.

Fiat Siena – нова генерация на малкия седан
Този модел беше предназначен за развиващите се пазари. Така Siena замести Fiat Duna, който се продаваше на времето си много добре в Латинска Америка. Сега на пазара ще се появи четвъртото поколение на Fiat Siena. 


На външен вид дизайнът е получил доста от стилистиката на Lineа. В сравнение с Fiat Palio, Siena е с по-големи фарове и повече хромирани детайли. Идеята е да се изгради имидж на по-голям и по-луксозен седан. В тази посока работи и по-доброто качество на изработката най-вече в интериора. 

Новата Siena ще получи и някои системи, познати от по-скъпи модели. Фарове със забавено изгасване „follow me home“, ABS и EBD ще бъдат в стандартното оборудване. Като допълнителни екстри могат да се поръчат още различни системи за безопасност или комфорт. 


Автомобилът е предназначен главно за пазарите в Латинска Америка, където използването на био горива е много разпространено. Затова той е оборудван с двигатели тип FlexiFuel, работещи освен с бензин и с био гориво. Обемът им е 1.4 литра и 1.8 литра, най-високата мощност 63 kW, респективно 83 kW. 

Освен FlexiFuel с Fiat Siena сега се предлага и двигател тип Tetrafuel, работещ освен на бензин и био гориво, още и с природен газ. Обемът му е 1.4 литра и при работа на бензин и биоетанол мощността му е 59 kW, а при работа на природен газ е 50 kW. 


Новата Siena ще се произвежда в Кордоба, Аржентина, докато производството на сегашното трето поколение ще продължи в Бетим, Бразилия. Постепенно новото поколение ще започне да се произвежда и в Бразилия, успоредно със старото. Официалното представяне на четвъртата генерация на Fiat Siena ще стане през януари в Бразилия, кратко след това ще се появи и на аржентинския пазар.
0 от 500