IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda с три премиери през 2017 г.

Чехите ще покажат ново Yeti, обновен Rapid и още по-мощна Octavia RS

Skoda с три премиери през 2017 г.

Чешкият производител Skoda ще покаже 3 нови модела през 2017 г., съобщава изданието Motor1. Това ще бъдат следващото поколение на кросоувъра Yeti, обновеният Rapid, както и нова версия на Octavia RS.

Skoda с три премиери за 2017 г.

Първата премиера ще бъде именно новото поколение на Yeti, което ще се появи пред публика по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Кросоувърът е изграден на платформата MQB, благодарение на която ще бъде по-лек от своя предшественик.

По-гояма част от стилистичните решения ще бъдат заети от представения в края на миналата година кросоувър Kodiaq. Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода в Квасини (Чехия), където в момента се сглобяват сегашното поколение на Yeti, както и Roomster, Kodiaq и Superb.

Втората премиера на Skoda ще бъде обновеният Rapid, за когото липсва всякаква информация към момента. А в края на годината чехите ще представят и най-мощната версия на Octavia RS. Тя ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор, чиято мощност ще бъде увеличена от сегашните 230 на 245 к.с.

Динамичните характеристики на автомобила засега остават тайна. Сегашната Skoda Octavia RS ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и развива максимална скорост от 250 км/ч.

Снимка: Skoda

Тагове: rapid skoda yeti octavia rs
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Бай Пешо чипа ( преди 7 години )
    "А в края на годината чехите ще представят и най-мощната версия на Octavia RS. Тя ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор, чиято мощност ще бъде увеличена от сегашните 230 на 245 к.с." Е па я го праим тва и сега, чак до 250 коня стигам с чипчето за има-няма 3-400лв!