IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Audi Q3 ще стане хибрид и електромобил

Компактният кросоувър ще излезе на пазара през 2018 г.

Следващото Audi Q3 ще стане хибрид и електромобил

Следващата генерация на компактния кросоувър Audi Q3 ще получи хибридна и електрическа версия. Това съобщава изданието Auto Express, което се позовава на свои източници в компанията от Инголщад.

Следващото Audi Q3 ще стане хибрид и електромобил

Според информацията в основата на новото Q3 ще стои платформата MQB на концерна Volkswagen Group. Благодарение на нея автомобилът ще порасне на размери, но ще бъде по-лек. Дизайнът му пък ще следва стила на последните модели на марката.

Кросоувърът трябва да се появи на пазара през 2018 г., като на първо време ще се продават бензинови и дизелови версии. Около година след тях ще излезе хбридния вариант, в чиято основа ще бъде 1,4-литров бензинов TSI мотор. Той ще се комбинира с електрически двигател.

Последна на пазара ще бъде пусната електрическа модификация. Тя ще разчита на технологиите, които бяха разработени за изцяло електрическия хечбек Volkswagen Golf-e.

Снимка: Audi

Тагове: audi q3
0 от 500