IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Nissan X-Trail е близо до дебюта си

Кросоувърът на японците ще има и хибридна версия за Европа

Обновеният Nissan X-Trail е близо до дебюта си

Кросоувърите Nissan Rogue и X-Trail са близнаци, като първият се предлага изключително в Северна Америка, а вторият – в целия останал свят. Още през септември японците показаха обновеният Roque, но X-Trail досега оставаше загадка.

Обновеният Nissan X-Trail е близо до дебюта си

Изданието Carnewschina публикува снимки на тестови прототип, от които става ясно, че кросоувърът почти няма да се различава от американския си брат. Модернизацията и при него е засегнала предна част, където се вижда по-голяма въздухозаборник. Променени са и броните, а в задните светлини са се появи светодиоди.

В освежения салон е поставен 3-спицев волан в стила на суперколата Nissan GT-R, а също така е преработен и предният панел. Тук има известни различия с Rogue, като едно от тях е формата на селектора на скоростната кутия.
Обновеният Nissan X-Trail е близо до дебюта си

Що се отнася до двигателите, при X-Trail те няма да претърпят промени след фейслфифта. Кросовърът ще продължи да се предлага с бензинов турбо 1,6 DIG-T със 163 к.с. и с 2 турбодизела – 1,6-литров (130 к.с.) и 2,0-литров (177 к.с.). За определени пазари са достъпни и два атмосферни бензинови мотора – 2,0-литров със 144 к.с. и 2,5-литров (171 к.с.).

Обновеният Nissan X-Trail е близо до дебюта си

За Европа ще се предлага и хибридната версия, която се появи именно при продавания в Япония и САЩ Nissan Roque.

Снимки: Carnewschina

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Мишо ( преди 7 години )
    Да, на хартия е много добре. Но отзивите от тестовете от Англия не са толкова розови. Най-голямият проблем е средният разход при умерено шофиране - над 7 л/100 км. Което е толкова много, че не е за коментар. Mazda като че ли се справя много по-добре с дизелите. Е, при Nissan имаме 7 места, но това е въпрос на бъдеща аритметика. Да видим как точно ще се облагат с данъци 7-местните коли, пък тогава да решаваме. Може да се окаже, че не е толкова примамливо.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    С нетърпение очакваме 2.0 дизела и хибридната версия ;). 1.6 дизела 130 к.с. е слаб за това купе а опитите с 1.6 160 к.с. показаха че не е много подходящ за този клас автомобил.