IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бетонни блокове от Формула Е срещу терористите

Всяка една от тези прегради тежи 4 тона

Бетонни блокове от Формула Е срещу терористите

Бетонните прегради, използвани от организаторите на състезанието от Формула Е по улиците на Берлин, намериха ново приложение тази и другата седмица. 

Бетонни блокове от Формула Е срещу терористите

След терористичната атака в Берлин, при която атентатор с камион успя да убие 12 човека и рани десетки, местната власт взима сериозни мерки, за да предотврати други подобни престъпления. Бетонните блокове ще бъдат използвани като барикади срещу евентуален следващ опит. 

 

Става въпрос за блокове с височина 1 метър, дължина 4 метра и тегло 4 тона. 

 

Във Формула Е с тези блокове се огражда трасето, а върху тях се слага здрава телена ограда, за да не позволи излитането на някой от болидите при инцидент с висока скорост. 

 

Властите в Берлин поставиха първите такива бетонни блокове още в сряда, като някои от тях се появиха и около Бранденбургската врата. Най-вероятно те ще бъдат премахнати веднага след Нова година.

0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Смях. Срещу терора прегради няма. Дронове се продват за стотина евро. Сега и мрежи против дронове ли ще слагаме?
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бетонни блокове щели да ни пазят от мирната религия...Някой вЕрва ли на поредните манипулации сътворени от Обонго, Изперкел и ко?
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сетила се Мара да се побара!Пуснаха терористите в кошарата и сега ще ги спират в бетонни блокове. Достойно нещо е това за всеки с0р0с0иден евро-атлантически т0лераст. Влизате в метрото - бум, отивате в мола - бум, отивате на мач - бум, концерт - бум и каквото още се сетите. Бетонните блокове могат да ви ги сложат на гроба евентуално. За друго не стават. А да щели да спират камионите да не мачкат хората. Ами хубаво, а ще спрат ли глокшумите на терористите, които влязоха в г*йРопа!