IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Corolla ще получи мотор от BMW

Най-популярният модел в света преминава на ново шаси

Новата Toyota Corolla ще получи мотор от BMW

Това, че BMW и Toyota от години са свързани и активно си сътрудничат в различни направления, отдавна не е тайна. Германците и японците разработват ново спортно купе, което ще се продава и от двете марки. Партньорството им обаче ще засегне и най-популярния автомобил на планетата – Toyota Corolla.

Новата Toyota Corolla ще получи мотор от BMW

Според иформация на изданието Indianautosblog, BMW ще запоне да произвежда своите компактни 4-цилиндрови двигатели в заводите на Toyota, след което те ще се появят под капака на моделите на японците. Първият от тях ще бъде новото поколение на Corolla, което ще излезе през 2018 г.

Автомобилът ще бъде изграден на новото шаси TNGA, като ще получи 1,5-литров атмосферен двигател, както и хибриден силов агрегат, в чиято основа ще бъде същия мотор. За следващата Corolla са предвидени още новият 1,2-литров турбомотор от кросовъра C-HR, както и провереният от времето атмосферен 2ZR-FAE с обем 1,8 литра и мощност 140 к.с.

Новата Toyota Corolla ще получи мотор от BMW

Японците обаче искат да засилят позициите на автомобила на световните пазари, като за целта смятат да го оборудват и с по-мощни мотори. И тъй като не разполагат с такива, те ще се обърнат за помощ към BMW.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota corolla
0 от 500
  • #9
    18 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ойота ще слага най-добрите двигатели в света на своите трошки и пак има недоволни. Добре че са БМВ да сложи нещо, което е премиум в Лексус иначе клиентите им ще са тотално прецакани с евтиджоса на тойоата
  • #8
    14 rate up comment 21 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Ахахха,вица на деня..нямали,ми нямате бе .Когато другите имаха ,спахте,правихте чайници.Ама то нее само мотора.Нека сложат 3.0 някакъв и този лиген ще се разкачи по шевовете.Ама мантрата малолитражка на леко купе върви само в завода на Тефал.Закриваййй лигенаджиите.Королка,лачена японка с двигател БМВ сглобена в анадола..Мечтъ!,Ашколсум японджарлъ баш *** техник.
  • #7
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    айдееее - поредния пирон в ковчега на ваг :(дано великите ДАЧИЯ се смилят и най-накрая купят селскaтa марка!!!!
  • #6
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Корола е с предно предаване, хайде сетете се, кои двигатели ще вземат от БеМВе, по-точно Мини и грозниците с предно.Тойота сама ще си ги произвежда !
  • #5
    18 rate up comment 15 rate down comment
    легени ( преди 7 години )
    Досега върхът им беше "проверения" във времето/разбирай архаичен/ двигател с 140к.с. Легени!!!
  • #4
    23 rate up comment 19 rate down comment
    Исдислав ( преди 7 години )
    Добре, добре - това инфо ми хареса. Още един Японски кошник със сърце на BMW!!!
  • #3
    21 rate up comment 15 rate down comment
    Nev ( преди 7 години )
    Двете компании официално си сътрудничат в различни облсти, само селякът Бай ***, още с единия крак в калта и най- вероятно 20 годишен Гоуф, върхът на германското автомобилостроене, пак говори за кой е по- по- най!
  • #2
    24 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Провереният с времето 1.8 го знаем много добре. Изненадващо тегав е, но за сметка на това харчи като 2.5 литров.
  • #1
    31 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И какво излиза гадните некадърни немци ще правят двигателя на един от най-важните японски модели.Въпреки че хората тук са на друго мнение - с малки изключения няма значение какво ще си купиш. Когато се прави кола за даден пазар тя се прави в местен завод по местни изисквания предимно с местни технологии.