IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канада ощави VW с още 1.6 милиарда долара

Концернът се споразумя да обезщети 105-те хиляди собственици на коли от Дизелгейт в страната

Канада ощави VW с още 1.6 милиарда долара

Volkswagen постигна споразумение с канадския съд за обезщетяването на 105-те хиляди собственици на засегнати от Дизелгейт автомобили в страната, информира Automotive News. Те ще получат между 5100 и 5950 канадски долара компенсация, както и предложение за обратно изкупуване на колата. Това ще струва на концерна до 2.1 милиарда канадски, или 1.6 милиарда щатски долара. Отделно германците ще платят 15 млн. канадски долара административни глоби.

Канада ощави VW с още 1.6 милиарда долара

През лятото VW постигна подобна договорка със собствениците на 475 000 засегнати автомобила в САЩ, която ще струва около 10 милиарда щатски долара. Засега компанията успява да противодейства на апелите за обезщетяване на европейските собственици, които надхвърлят 8 милиона души.

"Първата цел на Volkswagen винаги е била да гарантираме, че нашите канадски клиенти са третирани справедливо, и вярваме, че предложеното решение я изпълнява", коментира шефът на местното поделение на компанията Мария Стенстрьом. Все пак договорката трябва да бъде утвърдена от още две инстанции в следващите месеци, преди да влезе в сила.

 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #14
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пак казвам - все още не са тръгнали частни искове от големи компании, които са избрали точно такива коли заради фалшивите емисии. Редно е да искат неустойки, понеже това е измама в ощърб на честните производители, които не са ползвали "преки пътеки" а са се борили технологично да достигнат до по-добра екология. Закривай!
  • #13
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    XXIвек, моя грешка.
  • #12
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    НАЙ-ГОЛЯМАТА ОТРОВА НА XIIвек, VAG !!!!
  • #11
    7 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Всъщност са по-екологични. Пежо, Ситроен и Рено са подредени на първите 3 места по екологичност на двигателите от Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) (не от някой световно неизвестен германски институт). Fiat, Opel, Ford и BMW са с предписание да направят двигателите си по-екологични. За ФВ нищо не се споменава в съобщението ...
  • #10
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вие с отрицателните вотове, деца нямате ли? Не мислите ли и за собственото си здраве,или само една марка автомобили би ви промил така мозъка?
  • #9
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ЗАКРИВАЙ!
  • #8
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хейтъра си ти ВАГи. Всеки ден хейтваш и спамиш. Всеки ден се мъчиш да убедиш всички, че ТДИ-тата са не по-мръсни от останалите, но изобщо не е така. Вземи си изкарай главата от смр***дливия з***днИк и погледни, че нещата не са такива, като там където ти е главата! Другите не са лъгали и не са ползвали софтуер, за да манипулират. Другите нямат 40 пъти над нормата изгорели газове. Толкова ли е трудно да разбереш, че си фен на най-големите мошеници в автоиндустрията! Явно с този акъл ти е трудно...
  • #7
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    що бедизелите на фиат, рено, пежо, бмв, мерцедес, на бусовете,автобусите, камионите и влаковете дето по цял ден пушлявят- по чисти ли са от тия на VW ?кажи бе знайко ?аман от прости хейтъри
  • #6
    15 rate up comment 7 rate down comment
    фермера ( преди 7 години )
    Скоро сключихме търговско споразимения с Канада.Сега тези карцерогенници ще влезнат и без мито е ЕС.Тези който попаднат в БГ ще им бъдат отстранени и DPF филтрите.Няма отърване от тях.
  • #5
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    дошо ти днес отново си пропуснал да си пиеш хаповете