IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще прави електромобил с помощта на Mitsubishi

Партньорът на японците – Renault, също се включва в проекта

Nissan ще прави електромобил с помощта на Mitsubishi

Японският производител Nissan ще предложи на клиентите си електромобил, в чиято разработка ще се включат и партньорите в алианса Renault и Mitsubishi Motors. В основата на новия модел ще бъде платформата на Nissan Leaf, съобщава изданието Nikkei.

Nissan ще прави електромобил с помощта на Mitsubishi

Използването на една платформа ще позволи на трите автомобилни компании да постигнат цена, която ще бъде с повече от 20% по-ниска от тази на Leaf. В момента хечбекът на Nissan в най-ниското ниво на оборудване се предлага за 23 600 щатски долара. Очаква се новият модел да стартира от 16 500 долара.

Любопитното е, че новият електромобил ще се появи под марката Nissan на пазара в Япония. В същото време Renault и Mitsubishi Motors ще подготвят свои версии на модела, които ще се предлагат в други държави. Трите машини трябва да бъдат готови най-късно в края на 2018 г., като ще разполагат с един и същи електромотор и батерии.

Сегашният Nissan Leaf е оборудван с електрически двигател с мощност 109 к.с. и комплект батерии с емкост 24 или 30 кВт/ч. Във втория случай хечбекът може да измине до 250 км само с едно зареждане. Второто поколение на модела ще излезе догодина и ще получи по-мощни акумулатори, благодарение на които пробегът му ще превиши 400 км.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    На практика, Рено не притежава Нисан, но има по-голямта тежест при гласуването, което ги определя като водещ в алианса.А това е така, най-вероятно защото, Рено са по-големия финансов инвеститор в начинанието. Сега вече ясно ли ви, е? Или още пояснения искате? :)))
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    За всички, които четат библията като дявола :)))Renault currently has a 43.4 percent (fully voting) stake in Nissan, and Nissan holds a 15 percent (non-voting) stake in Renault effectively giving Renault control. Ако не може да си го преведете, ползвайте гооглето да ви го преведе.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Самсуляци, я ми припомнете кога рендетата са притежавали Нисан и Митсубиши! Давайте да ви видя разбирачи! Кажете кога без увъртания и селски лиготни!
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Renault притежава 43,4% от капиталовите акции на Nissan, а Nissan - 15% от акциите на Renault.Как с 43% Рено стана собственик на Нисан???
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    То туа обикновено пишат някъкви квартални 'екпсерти', които всичката им информация е от майсторите в махалата.Ако ги нямаше Рено, сега и Нисан и Мицубиши нямаше да ги има, това е истината. РЕно възроди Нисан на Европяйския пазар.ПП: И аз нямам рено ;)
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    snaky ( преди 7 години )
    Както винаги форумните капацитети си дават мнението по въпроси, откоито си нямат и представа. Да ви е хрумвало, че гамата електромобили, които предлага Рено е много по-голяма от тази на Нисан, които имат всичко на всичко един Лийф?А този бъдещ модел с 400 км автономия Рено го имат и сега. Новата версия на Зое предлага толкова. В реални условия около 300, което не е хич зле.А п*чки, може да си лепите във форума колкото си искате. А чакай, вие вече си имате:)П.С. Нямам Рено
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Mupo ( преди 7 години )
    Ролята на Рено е каквато е ролята на собственика на къщата, като вика майстори да му я направят. Казва какво иска, одобрява и плаща сметката. От нисан и митсубиши да се радват, че им дават право да си слагат и техните имена ;). Между другото не съм фен или собственик на Рено, но за всичко е така, който е собственик има не по - малко право да каже "аз направих" от колкото реалния изпълнител...
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Nissan ще прави електромобил с помощта на MitsubishiПартньорът на японците Renault, също се включва в проекта чрез пичкосване на японската разработка!Мммууу! )))))
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Ммм ( преди 7 години )
    Пак се почна с жлъчни словоизлияния по адрес на Рено,ама е факт,че то е собственик на Нисан,а сега и на Митсубиши. Малко четете и много измислици пишете,за да се намали цената на крайният продукт се прави обща платформа използвана от трите марки, всяка от която учавства в този общ проект с технология и не си мислете,че Рено нямат такива.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не бе, Рендетата ще лепят пи4ки на капаците само и ще викат, че е тяхна колата. То си го пише в статията, че Нисан и Мицу ще правят колата на базата на Nissan Leaf, а Рено щели да се включат, за да е продават в Европа с тяхната емблема.