IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейската комисия повдига обвинения на Audi

Проблемът е във вредните емисии на дизеловия мотор на A3

Европейската комисия повдига обвинения на Audi

Избухналият в края на миналата година скандал с манипулираните дизелови двигател на концерна Volkswagen AG, станал известен като „Дизелгейт”, продължава да се развива. Европейски екологични организации смятат да повдигнат обвинения срещу Audi за това, че моторът на модела A3 е специално подготвен за преминаване на тестови процедури, съобщава Automotive News.

Европейската комисия повдига обвинения на Audi

Европейската комисия и Обединеният изследователски център на ЕС обявиха, че нивата на азотен диоксид при дизеловия агрегат на A3 превъзхождат 2 пъти допустимите норми. Техни представители са установии тази разлика, след като са тествали автомобила в различни условия.

В доклада на двете организации се казва, че при студен двигател показанията изцяло покриват нормите. Когато обаче моторът загрее, той изхвърля в атмосферата 140 мг азотен диоксид при разрешени 80 мг. Агрегатът превишава разрешените показатели и в обичаен градски режим, като според експертите на ЕК подобни разлики няма как да бъдат обяснени и правят извод, че моторите на A3 специално са били подготвени за преминаване на тестове.

От Audi обаче са категорични, че вредните емисии на двигателя напълно отговарят на всички норми. Представител на компанията коментира, че до момента не са получавали никакви сведения за изследвания, направени от ЕК или от други официални организации. И докато такива не бъдат предоставени, в Audi няма да коментират подобни сведения.

В ЕК обаче не мислят да се отказват и ще повдигнат въпроса напълно официално. На първо време се предвиждат нови тестове на двигателя, след което ще се реши какви мерки да бъдат взети.

Снимка: Audi

Тагове: audi a3
0 от 500
  • #10
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    този болния, дето постоянно храни по VW под най различни никове е само един - дошо !просто не му обръщайте вниманиесъществото е болно и няма пари да си пие хаповете
  • #9
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    Вземеш ли Takata ,влизаш под земята.
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    г-н Петров ( преди 7 години )
    Преди 2 дни бях в прословутото село Труд и посетих доста авто къщи .За 1 час поне 10-12 TDI - та видях да се продават. Всичко след 2005 година .Масово VW и Ауди , и няколко Сеата .Така че не ми говорете кой какво харесвал или не , някой от авто къщите имат само ВАГ автомобили 90% TDI, явно това е най желаното от българския народ.А между дригото и доста BMW -та има .
  • #7
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    През втората световна война, Германия е правила концлагери, сега правят VAG, същата работа но са по-оборотни.
  • #6
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    каскен или по известен , кат дошо - пий си хаповете бемного си зле
  • #5
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Таката с мед да ги намажеш при 16 смъртни случая за 15 години по цял свят. За сравнение, от дизелите, най-голямата чат от които а на ВАГ, само в Европа за година умират по над 400 000 души. По ОФИЦИАЛНИ ДАННИ на ЕК. Закриване и съд за виновниците за престъпления срещу човечеството в особено големи размери.
  • #4
    17 rate up comment 12 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Нищо, веднага ще го продадат на вторичният пазар. Там нали цените на автомобили от ФВ групата се повишават ударно, за учудване на всички (или поне така се мъчат да ни убедят от ФВ ;))).
  • #3
    11 rate up comment 14 rate down comment
    До първия..... ( преди 7 години )
    Всички знаем колко са умрели по вина на дизела.Все още няма нито един спасен.
  • #2
    25 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Повръщааам от VAG !!!ЗАКРИВАЙ !!!!
  • #1
    22 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А ЕК кога ще повдигне обвинение за въздушните възлгавници ТАКАТА....която ЧУПИ ГЛАВАТА !