IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото табло на BMW ще виси във въздуха

Системата, имитираща холографско изображение, ще бъде представена още през януари в Лас Вегас

Следващото табло на BMW ще виси във въздуха

Висящо във въздуха виртуално табло, което се управлява без докосване: това ще е ключовата премиера на BMW по време на предстоящото CES в Лас Вегас. Най-популярното изложение за електроника в света отваря врати на 3 януари.

Следващото табло на BMW ще виси във въздуха

Футуристичната технология на баварците се нарича HoloActive Touch, но на практика не става дума за холографски изображения. Вместо това се използва нещо много сходно с познатия ни head up дисплей - различните бутони и показания се прожектират към хитра система от огледала и така изглежда, че са увиснали във въздуха. Специалните камери на BMW за регистриране на жестове засичат, когато посегнете към изображенията, и задействат съответните команди.

Това е на практика следващото поколение на управлението с жестове, представено в новите Серия 7 и Серия 5. От BMW уверяват, че когато "натисне" виртуалните бутони, шофьорът ще усеща някаква обратна връзка, но за момента не е ясно как точно ще става това - явно отговорът на загадката е запазен за CES.

Подобна технология може и да изглежда авангардна, но такъв бе и случаят с първия контрол с жестове, представен през 2015 - а той се появи в серийно производство буквално няколко месеца след изложението.

 

Тагове: bmw ces holotouch
0 от 500