IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата армада от кросоувъри на Volkswagen

Да прегледаме моделите, от които германците очакват да ги направят номер 1 в света

Ето я новата армада от кросоувъри на Volkswagen

В сегашната гама на компанията Volkswagen броят кросовъри е неприлично малко, но още през следващите 3-4 години това ще се промени. Целта на германския производител е да стане №1 по продажби в света и пускането на подобни модели е една от стъпките в тази насока.

Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Всъщност немците имат само 2 самостоятелни модела от този клас - Tiguan и Touareg. Към тях може да се добавят всъдеходните версии на хечбеците Up, Polo и Beetle, комбитата Golf и Passat, както и на товарното Caddy. Това обаче е крайно недостатъчно, още повече, че публиката иска коли с ярко изразен дизайн, които може и да имат по-скромни възможности извън пътя.

Volkswagen Atlas

Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Във Volkswagen напълно осъзнаха този факт и започнаха разширяване на гамата. Първият нов модел е Atlas, който в Китай ще се продава като Teramont. В Европа този автомобил няма да се появи. Американците ще го получат с 2,0-литров TSI мотор, както и с 3,6-литров атмосферен V6. За пазара в Русия е предвидена версия с 2,0-литров дизел, докато в Китай ще бъдат достъпни 2,0-литровият TSI и 2,5-литров атмосферен агрегат.

Седеместният Volkswagen Atlas ще тлябва да се конкурира с одели като Toyota Highlander, Nissan Pathfinder, Honda Pilot, Ford Explorer. Любопитното е, че на размери той ще бъде по-голям от VW Touareg, но в същото време ще е 1,5 пъти по-евтин от него.

Volkswagen Tiguan XL

Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Най-вероятно още на изложението в Детрой през януари догодина ще видим удължената версия на VW Tiguan, която ще получи добавка XL към името си. Както и Atlas/Teramont, и този автомобил е създаден за САЩ и Китай (ще се появи и в Русия). Общо взето той ще повтаря стандартния Tiguan, но заради по-достъпна цена ще получи само ниските нива на оборудване.

Volkswagen Tiguan GTE Active


Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Концептът Tiguan GTE Active се отличава от стандарния модел по увеличение от 207 на 244 мм клирънс, както и по допълнителните предпазители по каросерията. Очаква се и серийната версия да предлага нещо подобно, като във Volkswagen ще залагат на по-богато оборудване и допълнителни опции.

Volkswagen T-Prime GTE

Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Третата генерация на VW Touareg ще излезе през 2017 г., като неговият прототип бе показан през пролетта на тази година на автосалона в Пекин. Неговият силует едва ли може да бъде наречен футуристичен, но се очаква серийната версия да не се отличава от концептуалния модел. Твърде вероятно е обаче габаритите на автомобила да се окажат по-малки. Сегашният Tiguan е дълъг 4,8 метра, докато T-Prime достига 5,07 метра.

По-интересното е, че Volkswagen обещава минимални изменения в интериора. Това е доста интересно, тъй като при концепта се наблюдават предимно дисплеи и сензорни панели. Все пак някои от тях ще бъдат заменени от традиционни копчета и бутони, но като цяло моделът ще предлага голям брой нови технологии и електронни асистенти, ново поколение икономични турбомотори и поне 2 екологично чисти версии – изцяло електрическа и хибридна.

Volkswagen T-Cross Breeze

Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Следващият поред кросовър ще бъде субкомпактен на базата на VW Polo, кйто трябва да бъде готов през 2018 г. Неговият прототип - Volkswagen T-Cross Breeze, стана едва от звездите на автосалона в Женева тази пролет. Той залага на бензинов турбомотор със 110 к.с. и 7-степенна DSG-трансмисия, което показва, че е готов за серийно производство.

Скромните технически характеристики трябва да бъдат компенсирани от стилен външен вид. Кабриолет едва ли ще има, тъй като е доста сложен за направа, а и интересът към такива модели е минимален. Все пак във Volkswagen ще изчакат появата и резултатите на пазара на Range Rover Convertible, за да преценят дали да предложат открита версия. Преди това ще пуснат вариант с 3 врати.

Volkswagen T-Roc и SUV на базата на Golf


Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Идва ред на моделите, за които до момента няма официална информация и изглеждат повече като журналистическа фантазия. През последните години се появиха слухове за появата на кросовър на базата на Golf, който ще се нареди под Tiguan в гамата на марката. Твърденията за възможно излизане на подобен модел бяха потвърдени от излизането на концепта T-Roc, който има размери на Golf и може да бъде разглеждан като бъдещ сериен автомобил.

Volkswagen Taigun

Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Друг автомобил, появил се като концепт е VW Taigun. За него се твърди, че ще се превърне в достъпен като цена кросовър, предназначен за развиващите се пазари. Неслучайно кросовърът бе показан на автосалона в Сао Пауло още през 2012 г. Сериозното забавяне на пускането на подобен модел в серия се обяснява с огромния брой проекти на Volkswagen, които чакат реда си.

Volkswagen Cross Coupe GTE


Volkswagen готови цяла армия кросовъри

Германската компания представи редица купеобразни кросовъри - Cross Coupe (2011 г.), Cross Coupe TDI (2012 г.), CrossBlue Coupe (2013 г.) и Cross Coupe GTE (2015 г.). Като цяло в този клас има доста малко представители - в него влизат BMW X6 и X4, Mercedes-Benz GLE Coupe и GLC Coupe, както и Infinit FX. Компания като Audi няма такъв модел, а от масовите марки с такъв разполага само Mazda.

Всичко товап означава, че империята Volkswagen ще съвсем скоро ще се опита да си спечели място под слънцето с пускането на такъв автомобил. И той със сигурност ще получи добавка Coupe към името си.

Снимки: Volkswagen, Autoevolution
 

Тагове: suv volkswagen ag
0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    VAG не крадат, те само берат тухли.....Който е работил при тях, бяга през глава.....
  • #7
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хейтъри хеитъри....гледам ви и се питам - какво ще прави България с такъв матрял ???
  • #6
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Големи кражби.....Гледам, онова е като умалена Дачиа Дъстер, друго като повдигната Алфа Брера, после Евог кабрио...*** много некадърни VAG.Прихващат краденето от Китайците.
  • #5
    15 rate up comment 12 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Тоя Тайгун ми прилича доста на Дъстър. Щом от Дачия са започнали да копират явно няма излишни пари за нови дизайнери. Обощено, нищо интересно.
  • #4
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе гледам различните снимки и разлики почти не виждам?Поне някаква разлика в коледната елха отпред да направят та да се знае кое е повдигнат гоуф, кое има претенции да може да паркира на нивата и кое би трябвало да може да стигне до вилата на бай Стамат.
  • #3
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    айде пак партенките... нови модели - гоуфчета в различне мащаб само
  • #2
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Венсеремос ( преди 7 години )
    Искали да станат номер 1 в света... Едно време, по време *** социализЪма, искахме да задминем всички по количество произведена продукция. На качеството не се обръщаше толкова внимание. Явно ВАГ са тръгнали да строят сициализма. :))
  • #1
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще ще ще....Платете си глобите, НЕКАДЪРНИЦИ......