IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen взе нов 20-милиарден заем

Германците започват да произвеждат Golf в Алжир догодина

Volkswagen взе нов 20-милиарден заем

Volkswagen Group удължи мостовото споразумение за банков заем в размер на 20 милиарда евро. Компанията взе краткосрочния кредит миналата година, за да посрещне щетите от Дизелгейт. Сега схемата е удължена до юни 2017, потвърди компанията.

Volkswagen взе нов 20-милиарден заем
Банковият заем струва на компанията доста по-скъпо от другите способи да си набавя средства на пазара на ценни книжа. След разрастването на скандала обаче тази вратичка е временно затворена. Кредитният рейтинг на компанията бе понижен от S&P и вече е BBB+. За сравнение Daimler има с две степени по-висок, а BMW - с три.

Миналия месец американският съд одобри договорените обезщетения, които VW ще изплати на собствениците на 475 000 автомобила с двулитровия дизелов двигател с измамен софтуер. Тепърва се очаква договорката с останалите 80 000 клиенти в САЩ, закупили автомобили с трилитровия TDI.

Междувременно германците обявиха основаването на съвместно предприятие с газовия гигант SOVAC, чиято цел ще е да започне производство на модела Golf в Алжир. Стартът е предвиден още за пролетта на идната година при капацитет над 100 автомобила дневно. Освен Golf, в завода на концерна в Релизане ще се сглобяват Skoda Octavia и Seat Ibiza.

Целта е най-вече да се посрещне търсенето в самия Алжир и останалите страни от северноафриканския регион.
 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #17
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Е сега ще стане интересно в Алжир! Когато 2-те полудържавни перачници СОЦваген и рено се сборят за черна работна ръка! ахахаха
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Posochenijat credit ot 21 billion USD e vzet ot 13 banki s posrednichestvo na Citigroup Inc. - USA. Protokolna formalnost .
  • #15
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе според мене момчето е професионален клоУн. Няма друг шанс, иначе трябва да е по-глупавичък и от ***, а все пак хомо сапиенс се води по-развит вид...Шегата на страна ама момчето не е добре. Трябва някой лекар да се "самосезира" и да му обърне внимание, защото иначе може да стане и по-лошо.Ами ако реши след малко, че е супермен и се опита да полети от някой блок? Ще шокира някой невинен пешеходец и ще му остави психическа травма за цял живот!
  • #14
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много е важно сега немците да не изберат Шмеркел отново, тогава има шанс Das mas i maslo да тръгнат лека полека в правия път без лъжи и измами.
  • #13
    22 rate up comment 3 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Това същество "е46" е на някакви много силни хапчета според мен, тресат го бесни халюцинации хахаха
  • #12
    16 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Алжирския Голф ще се разпада още на поточната линия. А този заем е само за да се идължат на хамериканците.
  • #11
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Мухаха ( преди 7 години )
    e46, щом с този голям бизнес може да си позволиш тази каруца смятай каква мишка си.
  • #10
    24 rate up comment 2 rate down comment
    до: е46 ( преди 7 години )
    Стига си го хвалил този ретро автомобил, а суперкарите където ги изброяваш си ги гледаш само на картинка. Такива приказки "аз това мога да си позволя ама карам един дарак" показва че си несериозен човек.
  • #9
    5 rate up comment 28 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Не знам коя ръка ми е аудито ама ше ти кажа че моята ръка е 45.И ти за такава кола като моята може само да си мечтаеш щото е по запазена от всичко така че при класика като моята години не се гледат.А аз мога да си позволя и кола от класа на макларън и ферари защото имам голям бизнес и искарвам на месец х3 на панелката ти.Аз си следвам кефа ако искам ще карам и кола на 80 години това не значи нищо.
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    *** - Bankruptcy