IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Toyota Supra отново е на пътя

Хибридното купе бе заснето по време на тестове

Наследникът на Toyota Supra отново е на пътя

Компанията Toyota започна поредната серия тестове на новото поколение на спортното купе Supra. Както съобщава изданието Autocar, което публикува снимки на модела по време на изпитанията, неговата премиера ще се състои през 2018 г.

Наследникът на Toyota Supra отново е на пътя

Бъдещата Supra ще заеме място над Toyota GT86 в моделната гама на марката и ще се превърне в новото флагманско купе на японците. Автомобилът се разработва съвместно с BMW (при баварците вероятно ще се нарича Z5), като ще получи карбонова каросерия и хибриден силов агрегат. Неговата технология ще бъда взаимствана от болидите на Toyota, участващи в „24 часа на Льо Ман”.

Купето ще бъде задвижвано от хибридна система, в която влизат 1,6-литров бензинов двигател, производство на BMW и електрически мотор. Освен това за първи път в историята модел на Toyota ще бъде оборудван с автоматична роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.

Наследникът на Toyota Supra отново е на пътя

Дизайнът на автомобила ще напомня концепта F-1, който бе представен на автосалона в Детройт. Теглото на серийната кола ще е около 1400 кг, като любопитното е, че бъдещото Z5 на BMW ще тежи още по-малко.

Снимки: Autocar
 

Тагове: toyota supra
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "Добре че са БМВ да им направят на тези спортна кола"Хех, това опит за виц ли беше? БМВ имат още мнооого хляб да изпапкат докато направят кола като Лексус ЛФА с изцяло карбоново шаси и сериен двигател с 9500 оборота.
  • #10
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Добре че са БМВ да им направят на тези спортна кола, че последните години им останаха инженери които могат само авенсиси и яриси да правят.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до швабен... ( преди 7 години )
    Голям капацитет! Пак изпусна момента да си замълчиш и да не показваш колко си бос в тази област,Дошко!
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Поредния тюрлюгювеч от партенки...Супра винаги е била среден размер ГТ, Това очевидно не е Супра, а по-скоро ново поколение ГТ86.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ей,модераторе.. ( преди 7 години )
    Champs-Elysees,Paris.
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Das Auto ( преди 7 години )
    Ако успеят да запазят много от силуета на FT-1,ще бъде първата красива Тойота. В момента се върти на карусела в магазина на Тойота на Champs-
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    BRAT ( преди 7 години )
    Всичко, което излиза в медиите за супрата към момента са спекулации. Едни пишат за 1.6 турбо на БМВ, други за В6 3.5 литра мотор от Лексус. Тука се пише, че З5 ще е по-леко, докато на няколко места четох, че базовото БМВ З5 ще започва от 1400кг., колкото се предполага, че ще е супрата. С други думи, 2018-та ще стане ясно, кое, как и колко. сега само се създава очакване в публиката!
  • #4
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Тойотаджията ( преди 7 години )
    Новата TOYOTA Z5 ще е невероятна...
  • #3
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само Голфаджиите имат нафта в кръвта, и в мозъка!
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    бензин в кръвта? само да не се окаже че електриката ще има повече коне от бензиновата част (както аз се надявам). тогава кво ще говориш? - електрони в кръвта? :-)