IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарен ръст и нови разпити за Volkswagen Group

Компанията отчете трети пореден добър месец, благодарение най-вече на търсенето в Китай

Пазарен ръст и нови разпити за Volkswagen Group

Негативната седмица за Volkswagen Group все пак завършва с оптимистична нотка - концернът отчете 4.7% ръст на продажбите през октомври, резултат най-вече на засиленото търсене на китайския пазар. Там сделките са се увеличили със 17%, срещу едва 0.9% ръст в Европа.


Пазарен ръст и нови разпити за Volkswagen Group


Групата, под чиято шапка са събрани 12 марки, е продала през октомври 870 300 автомобила, и за трети пореден месец отчита растеж. Анализаторите тълкуват това като ясен знак, че ефектът от Дизелгейт отшумява, поне що се отнася до репутацията на марката.

Юридическите проблеми на VW обаче могат тепърва да се задълбочат. След като през седмицата прокуратурата на Долна Саксония разшири обхвата на разследването върху председателя на надзорния съвет на компанията Ханс Дитер Пьотш, сега и главният изпълнителен директор на Audi Руперт Щадлер е изправен пред нови разпити. Те ще бъдат проведени от наети от правителството на щата Калифорния адвокати, и се отнасят до разкрития преди седмица нов измамен софтуер в модели на марката.


Пазарен ръст и нови разпити за Volkswagen Group
Руперт Щадлер

Според калифорнийските власти този софтуер е бил вграждан и в автомобили с бензинови двигатели, при това няколко месеца след разкриването на Дизелгейт. Функцията на софтуера е била да разпознае кога автомобилът е на стенд за измерване (според статичната позиция на волана) и тогава да намали емисиите СО2.

Разпитът на Щадлер цели да установи дали той е знаел за измамното устройство. Шефът на компанията, който в миналото бе неин финансов директор, вече бе разпитван и оневинен по скандала Дизелгейт.
 

Още по темата: Руперт Щадлер говори пред "КОЛЕЛА" за автономните автомобили, цените на петрола и новото Audi A8 (ВИДЕО):

Тагове: audi volkswagen
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Говедаре да се кефят.
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    До анонимнип ( преди 7 години )
    "Нямат пари за платформа, да, дааа...Май не сте си пили лекарствата...Отделен е въпросът защо им нова платформа, след като тази е перфектна!"Те и руснаците са на тоя принцип - като е перфектна (примерно Лада Нива) за какво им е нова.... :)
  • #5
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    За СОЦваген, а и за рено важи приказката от едно време: тепегьоз та дрънка - хората го плюят а то вика "дъжд вали"!
  • #4
    6 rate up comment 15 rate down comment
    До До 112 ( преди 7 години )
    Скоро имаше една статия как VAG не могат да си позволят нова платформа, порови се ще я намериш тук. Как да не им се присмивам на швабите. Muhahahah.
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    До 112 ( преди 7 години )
    Надежди - Говежди!
  • #2
    11 rate up comment 17 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Само че империята на Тойота е по-голяма и продава повече. VAG са смешници умеещи да лъжат но ги хванаха и сега обедняха като нямат пари дори за нова платформа а ще карат с остарялата. И като гледам още ще ги ошушкат с новите разкрития. Няма да фалират обаче ще продават по-големи таралястници и от Дачията на Рено.
  • #1
    13 rate up comment 8 rate down comment
    VAG - доминация ( преди 7 години )
    Империята никога няма да се предаде