IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2-литров дизел за Jaguar F-Type

Новият мотор ще дебютира с фейслифта на спортния модел догодина

2-литров дизел за Jaguar F-Type

2-литров 4-цилиндров турбо дизелов мотор ще попълни двигателната гама на спортния Jaguar F-Type, разкри списание Autocar. 

2-литров дизел за Jaguar F-Type

Папараците вече засякоха дизеловия F-Type по време на изпитания на Острова, но уточняването на двигателя стана с помощта на проверка по регистрационния номер, който във Великобритания дава и тази тази информация. Изпитанията на дизеловия F-Type са стартирали през април тази година, а на една от снимките зад волана на тестовия автомобил беше „заловен” и главният инженер на Jaguar Land Rover Майк Крос. 

 

Слуховете, че Jaguar ще предложи дизелов F-Type датират от доста време, а според специалистите, 2-литровият турбо дизел ще е с мощност около 300 конски сили. Предполага се, че проектът за дизелов F-Type е бил спиран поне веднъж от шефовете на компанията, но явно сега отново е получил зелена светлина. 

 

Най-вероятно дизелова версия ще дебютира с предстоящия фейслифт на F-Type, който ще бъде представен към края на следващата година. 

 

С обогатяването на гамата на спортния модел, базовите версии на F-Type би трябвало да бъдат пряко позиционирани срещу най-достъпните варианти на Porsche 718 Boxster. От Jaguar Land Rover коментираха, че не дискутират бъдещи продукти на компанията, но потвърдиха, че е „планирано разширяване на гамата на Jaguar F-Type”.

Тагове: jaguar f-type
0 от 500