IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda CX-5 ще получи турбомотор

Най-вероятно това ще бъде нова версия на 2,5-литровия агрегат на марката

Mazda CX-5 ще получи турбомотор

До дебюта на второто поколение на популярния кросовър Mazda CX-5 не остава много време и затова все по-често се появат информации за него. Според една от тях, публикувана от изданието Indianautosblog, моделът ще бъде оборудван с нов турбомотор.
Mazda CX-5 ще получи турбомотор
Основната причина за подобна стъпка от ръководството на Mazda е, че конкурентът Honda предложи 1,5-литров турбодвигател със 190 к.с. на новия си CR-V, който е директен съперник на CX-5. Засега от компанията не разкриват подробности, но са категорични, че моделът ще запази сегашното семейство икономични атмосферни двигателя от семейството SKYACTIV-G, които имат обем от 2,0 до 2,5 литра.

Според информацията на изданието, най-вероятно в Mazda ще използват 2,5-литровия си турбомотор с 227 к.с., който се поставя на новото поколение на по-големия кросовър CX-9. За по-малкия CX-5 обаче двигателят ще бъде преработен, което ще се отрази и на техническите му характеристики.

Подробности за новото поколение на CX-5 ще бъдат съобщени по време на автосалона в Лос Анжелис, който се открива на 14 ноември. Тогава ще се състои и премиерата на модела.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda cx-5
0 от 500