IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI без шапка: тестваме Cooper S Cabrio (ВИДЕО)

Новият кабриолет на британците е доста скъп за размерите си. Но и доста забавен

MINI без шапка: тестваме Cooper S Cabrio (ВИДЕО)

Какво се случва, ако вземеш една непрактична и скъпа малка кола и я направиш още по-непрактична и скъпа? Звучи като рецепта за маркетингова катастрофа. Но в случая с кабриолета на MINI всъщност ще получите пазарна сензация - и недвусмислен обект на желанието.

ВСЪЩНОСТ НЕ СМЕ СЪВСЕМ СПРАВЕДЛИВИ към новия MINI Cooper Cabrio. Той не е чак толкова непрактичен, колкото беше предишното му поколение. Новата кола е по-дълга с цели 10 сантиметра и съответно позволява на задната седалка да се сместят и надхвърлилите 5-годишна възраст. Багажникът побира 215 литра, което е нищожно, но все пак е доста повече от досегашната генерация, която сместваше по-малко багаж дори от Smart.

НИ НАЙ-МАЛКО ОБАЧЕ НЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАМЕ за цената.
MINI по начало не е евтин автомобил, а тук сгъваемият покрив добавя чувствителна надценка. Най-базовата версия с трицилиндров бензинов мотор започва от 47 000 лева. Но нашият тестов Cooper S с добавените екстри и откровени глезотии вдига залога до 83 637 лева.
За тези пари можете да си вземете отлично оборудван VW Passat, несравнимо по-практичен и удобен. Но той няма да ви даде нито гъделичкащото усещане в завоите, нито приятното чувство, че всички се обръщат след вас по улиците.
Освен това, в интерес на истината, тук получавате немалко за парите си. В предишните генерации на MINI имаше известни компромиси в интериора. Тук няма и помен от тях: материалите са качествени и скъпи на вид.


MINI без шапка: тестваме Cooper S Cabrio (ВИДЕО)


ХАРЕСВА НИ СИМПАТИЧНИЯТ кръгъл централен дисплей, чийто диоден ръб свети в различни цветове според това какво вършите с него. Харесва ни и фантастичната аудиосистема от Harman Kardon - смислена добавка, защото напук на очакванията ви това MINI е изключително тихо с вдигнат покрив.
Но, разбира се, целта е той да е свален. Имате даже специален "откритомер" на таблото, който ви казва колко време сте карали под открито небе. Гюрукът се смъква напълно автоматично в рамките на 18 секунди и, за разлика от повечето конкуренти с такива размери, не оставя след себе си стърчащи колони или релси. И превръща това MINI в съвършено различна кола. Освен ако не се опитате да го карате в най-дъждовния ден в годината като нас.


MINI без шапка: тестваме Cooper S Cabrio (ВИДЕО)


БОЛЕЗНЕНАТА НАЧАЛНА ИНВЕСТИЦИЯ започва да се изплаща, щом седнете зад волана.
MINI Cabrio идва в пет версии - от трицилиндровия дизел на Cooper D със 116 конски сили до върховата John Cooper Works, която с 230-те си коня ще е буйстващата откачалка в семейството.
Според нас обаче най-добрият избор е тъкмо колата, която тестваме днес: Cooper S, с двулитров турбобензинов мотор, 192 конски сили и завидните 280 нютонметра максимален въртящ момент. Преведени на нормален език, те означават, че онези пред вас дори няма да разберат какво ги е изпреварило.
Въпреки порасналите си размери това Кабрио ви дава всичко, което очаквате от едно MINI: ниска позиция на седене, директен волан и колела максимално близо до ръбовете на колата, така че да завивате с бързината на мисълта.


MINI без шапка: тестваме Cooper S Cabrio (ВИДЕО)
Допълнителното оборудване включва и тези симпатични спортни прибори над волана


8-СТЕПЕННИЯТ СПОРТЕН АВТОМАТИК е отличен и ще смъкне не само времето ви от 0 до 100 км/ч, но и разхода - с цяла една десета. Все пак да отбележим, че и за секунда не се доближихме до този заветен разход от 6 литра на сто - по-скоро постигнахме нещо от порядъка на осем и половина. Но и не сме се престаравали в пестенето на бензина, ако ни разбирате.
В същото време, макар да е настроено за по-спортно шофиране, окачването не е убийствено твърдо и няма да направи зъболекаря ви богат.

НАКРАТКО, MINI CABRIO се оказва доста по-удобна кола, отколкото сме очаквали. Все така е неспособна да превози покупките и новия ви телевизор, разбира се. Затова най-добре наемете някой друг да го свърши, смъкнете покрива и отидете просто да покарате. Животът е твърде кратък, за да го отдаваме само на практични неща.


MINI без шапка: тестваме Cooper S Cabrio (ВИДЕО)


192 к. с. максимална мощност
280 Нм максимален въртящ момевт
7.2 секунди 0-100 км/ч
 

Тагове: cooper cabrio mini
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сменете името на Мини, защото отдавна няма нищо общо с Мини. Немските кухи каски за пореден път опропастиха една легендарна марка.Направиха е грозна, голяма, скъпа, трошлива и нефункционална. Факт!Който оспорва фактите да се прегледа!
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Трябва да си страшно ***, за да си дадеш парите за тоя малък глокник. Хонда е къде къде по-добре направена кола като стана на въпрос.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кои са тия "разбирачи" дето я карат тая кола, кифлите ли? :DСкъпа като нова, скъпа за поддръжка, изключително грозен интериор с километраж приличащ на капак за пералня. Изцъклено недоразумение за много пари.
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    почти без коментар ( преди 7 години )
    84 хил. лева за това??!!! Вие луууди ли сте :Д