IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BAC Mono се оказа по-бърз от McLaren P1 GTR на писта

Първичният роудстър записа с цяла секунда по-добро време

BAC Mono се оказа по-бърз от McLaren P1 GTR на писта
Откритият спортен роудстър BAC Mono се доказа за пореден път, записвайки най-бързата обиколка в класацията на британското списание Evo. С журналист от изданието зад волана, английската машина е успяла да затвори обиколка на пистата „Енгълси“, на която Evo тества всички коли, за 1:07.70 минути, което е с цяла секунда по-добър резултат от McLaren P1 GTR.

BAC Mono се оказа по-бърз от McLaren P1 GTR на писта
 
Трасето „Енгълси“ се намира на едноименния остров в близост до бреговете на Уелс и е известно със своите технични участъци. Пистата е бърза, технична и има страховит спираловиден завой надолу към края на дългата 2.49 метра обиколка. Най-бързият тур, записан в историята на трасето, е с време 1:01.741 минути и е дело на Силвестър Мълинс и неговия състезателен болид Gould GR37, задвижван от двигател на Judd.

BAC Mono се оказа по-бърз от McLaren P1 GTR на писта
 
BAC Mono е напълно легален за използване по обществената пътна мрежа, за разлика от по-бавните McLaren P1 GTR и Radical RXC Turbo 500, който неотдавна записа време от 1:10.50 минути. Уличните McLaren P1, Porsche 918 Spyder и Ferrari 458 Speciale изобщо не участват в сравнението, тъй като всеки от тях е с поне три секунди и половина по-бавен от малкия Mono.
 
Второто поколение на Mono се задвижва от 2.5-литров 4-цилиндров двигател Ford Duratec, модифициран от Mountune и разполагащ с мощност от 309 к.с. и 310 Нм максимален въртящ момент. На всичко отгоре колата тежи едва 580 кг, благодарение на заложените в конструкцията й олекотени високотехнологични материали, сред които графен.
 
Според официалните данни BAC Mono ускорява до 100 км/ч за малко над 2.8 секунди, а максималната скорост достига 274 км/ч.
 
BAC Mono се оказа по-бърз от McLaren P1 GTR на писта

Припомняме, че Mono държи и рекорда при уличните коли на култовото планинско изкачване в Гудууд, Англия, както и на тестовото трасе на Top Gear. Лудата машина дори завъртя „Хунгароринг“ с цели 9 секунди по-бързо от Ferrari 458 Speciale. По време на опита си Mono закова хронометрите на 1:54.00 минути, което е само с 31 секунди по-бавно от рекорда на Кими Райконен, който финландецът постави по време на тазгодишното Гран при на Унгария във Формула 1. Уловката е, че пилотът на Ferrari записа времето си със струващ няколко милиона хибриден болид с около 1000 к.с. 

BAC Mono се оказа по-бърз от McLaren P1 GTR на писта
 
Снимки: BAC
 
 

 

Тагове: bac mono mclaren p1
0 от 500