IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще купи ли Geely и Lotus?

Proton държи британската марка от 1996 година насам

Ще купи ли Geely и Lotus?

След Volvo и London Taxi Company, производителят на спортни автомобили Lotus, може да стане третата придобивка на китайския гигант Geely. Компанията демонстрира сериозни амбиции за глобално присъствие и през миналия месец представи новата си марка Lynk and Co, с което излезе от спокойствието, настъпило след покупката на Volvo през 2010 година. 

Ще купи ли Geely и Lotus?

В началото на септември, когато евентуална продажба на Lotus се обсъждаше много активно, главният изпълнителен директор на компания Жан-Марк Гейлс обясни, че се надява да се пребори с тежкото финансово наследство, останало от неговия предшественик Дани Бахар. 

 

Lotus планира да се бори на пазара с новия Evora 400, а в следващите няколко години трябва да се появят още нови модели, като компанията разработва напълно нова платформа за моделите Evora и Exige. 

 

Британската гордост Lotus е собственост на малайзийския гигант Proton от 1996 година насам и през годините собствениците са отблъсквали интереса на десетки купувачи. Ако обаче Geely успее да купи Lotus, това ще сложи край на дългия за Lotus период без смяна на собственика – 20 години. 

 

Засега от Proton и Geely не се чува нищо относно евентуалната продажба, но анализаторите очакват раздвижване в следващите няколко месеца, тъй като дълговете на Lotus вече започват сериозно да тежат на настоящия собственик.

Тагове: lotus proton geely
0 от 500