IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колата, която Volkswagen направи само за американци (галерия)

Atlas е със седем места, само с бензинови двигатели и е чувствително по-евтин от Tuareg. Но не можете да си го купите в Европа

Колата, която Volkswagen направи само за американци (галерия)

Volkswagen най-после представи официално Atlas - първия модел в историята си, създаден специално за северноамериканския пазар. Това е колата, която трябва да обърне негативната тенденция на марката в САЩ, където продажбите на VW спаднаха чувствително в последните години и където ефектът от Дизелгейт се усеща най-силно.


Колата, която Volkswagen направи само за американци


Това е "най-големият и най-смелият" автомобил, който компанията е създавала за Америка, обяви изпълнителният директор на Volkswagen Group of America Хинрих Вьобкен. До момента VW се опитваше да пробие на американския пазар с европейските си кросоувъри, но Tiguan бе твърде компактен за американските вкусове, а Tuareg - твърде скъп.


Седемместният Atlas е изграден върху новата MQB платформа - същата, която е в основата и на Golf. Тук обаче дължината на автомобила надхвърля 5.02 метра. Това е повече от машините, които според Вьобкен ще са основни конкуренти - Honda Pilot и Toyota Highlander, и точно колкото Ford Explorer.


По разбираеми причини VW са се отказали да налагат дизеловите си технологии на щатския пазар и базовият Atlas ще бъде оборудван с двулитров турбобензин с 240 конски сили. По-високата версия предлага 3.6-литров шестцилиндров мотор с 284 коня. И двете версии се предлагат с 8-степенен автоматик с два съединителя. Стартовото ниво е само с предно предаване, по-високото може да бъде поръчано и с 4motion система.


Atlas ще предлага системата за свързване Mirror Link като серийно оборудване и ще взаимства дигиталните уреди, наложени първо в Audi A4. Eдинствената неяснота за момента са цените. При всички случаи обаче новата кола, която ще се сглобява в Чатануга, щата Тенеси, ще стои на пазара доста под Tuareg.

 

Тагове: volkswagen atlas tuareg
0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дръто пианде ( преди 7 години )
    Типичен хамерикански параход!
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пърна грозотия. Ще виси основно в сервиза
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Фолк без ваген ( преди 7 години )
    Мне, по-добре няко Камри. :))
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    дръгел
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоз' сандък в Европа щеше да струва 55 000 евро, а в Америка ще трябва на 29 895 долара да го пуснат. Кой е верният отговор 1. В Америка се продава на безценица;2. В Европа жюлят " без накисване ".
  • #13
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    УжасТ!Тези не са в ред. Този леген на нищо не прилича. Това и китайците няма да го купят, а те решили да го продават в хАмерика. Освен помежду си шоурумовете да си го продават и препродават не виждам кой друг. Може и някой беден гоуфаджия емигрант да си е купи тази подвижна тоалетна. И по МОЛовете на томбола с билетчета да е пуснат и да е подаряват на клиентите. В някой магазини вместо дребни да ви връщат едно такова...
  • #12
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и кой американец ще си я купи тая таратайка само това не знам, това сигурно ще хвърли двигател още на първата година и 3-4 пъти скоростна през това време, но сметка на това е 3 пъти по скъпо от който и да е американски сув
  • #11
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да, и аз четох за технологичните шкоди. Отиваш за тампони на реакт. щанга на последената Октавия и очакваш части от Голф 7, но упссс, изненада! Тампоните са от Голф 5. На 6-цата били същите като на 5-цата.
  • #10
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Който е бил в Щатите знае, че от европейските марки се карат Мерцедес и Ауди. БМВ много рядко, а фолксвагените са за мурджовците. Като цяло не си падат по европейските коли.
  • #9
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ооооо, няма да я спрат. Всичко старо отива при чехоте да правят "модерни" шкоди. Този филм вече сме го гледали.