IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SEAT идва през 2019 година

Испанската компания ще прескочи етапа на хибридите

Електрическият SEAT идва през 2019 година

През 2019 ще се появи първият изцяло електрически модел на SEAT, съобщи британското списание Autocar. Източниците на списанието обаче не посочват дали испанската компания ще пусне на пазара напълно нов модел или ще предложи електрическа версия на Ateca или Leon. 

 Електрическият SEAT идва през 2019 година

С Ateca SEAT навлиза в постоянно растящия пазарен сегмент на SUV моделите, а Leon е традиционно най-добре познатият модел на испанците. SEAT вече показа електрически концепт – през 2010 година на салона в Женева дебютира Ibe, който беше изграден на базата на популярния Ibiza, но с много по-интересен дизайн. 

От днешна гледна точка, техническите данни на Ibe го нареждат в една отминала за електромобилите епоха – електрически двигател със 102 к.с. и 200 Нм максимален въртящ момент, 18 кВч капацитет на литиево-йонната батерия и едва 130 километра пробег с едно зареждане. 

Но тъй като първият електрически модел на SEAT ще се появи на пазара малко след тези на Volkswagen, то испанците ще ползват наготово доста от решенията на компанията-майка. 

Година преди дебюта на електрическия модел на SEAT, компанията ще пусне на пазара компактен кросоувър, който ще е позициониран под Ateca. Предполага се, че моделът ще получи името Arona и ще е изграден на базата на следващото поколение на Ibiza.

Тагове: seat
0 от 500