IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Просто мечта: Nismo и Renaultsport ще работят заедно

Легендарните ателиета вече разработват спортни версии на Captur и Kadjar

Просто мечта: Nismo и Renaultsport ще работят заедно

Кросовърите Renault Kadjar и Captur ще получат модификации, които ще бъдат разработени от спортните подразделения на алианса Renault-Nissan - Renaultsport и Nismo. Това събощава изданието Auto Express, което се позовава на изпълнителния вицепрезидент на Renault по продуктовото планиране Бруно Анселин.

Renault ще предложи спортни Kadjar и Captur

По думите на топ-мениджъра сътрудничеството между Renaultsport и Nismo може да стане още по-тясно, като в гамата на двете марки ще се появят все повече „напомпани” модификации. „Ние имаме Clio RS, но пък Nissan няма Micra Nismo”, обясни Анселин.

Очакванията са Kadjar, който дели една платформа с Nissan Qashqai и X-Trail, да получи 1,8-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 270 к.с. Същият двигател ще се поставя и на Nissan Qashqai Nismo, който трябва да се появи на пазара до края на тази година. Kadjar RS ще бъде със самоблокиращ диференциал, като още в базовото си оборудване ще разполага със система 4х4.

По-малкият модел – Captur, на свой ред вероятно ще бъде оборудван с 1,6-литровия турбомотор с 231 к.с., който се поставя на Nissan Juke Nismo. Подобно на по-големият Kadjar и този автомобил ще разполага с модернизирано шаси, по-твърдо окачване и подобрена спирачна система.

Снимка: Auto Express

0 от 500