IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-високооборотните двигатели на планетата

Отличникът е Ariel Atom, а изненадата - модел на Honda

В наши дни и производители, и клиенти все повече се вълнуват от това да имат достъпен рано въртящ момент, така че автомобилите да потеглят колкото е възможно по-енергично. И сякаш позабравихме, че едно време доста повече ни интересуваше докъде може да стигне двигателят в развъртането си, може ли да звучи като болид от Формула 1, когато го изцедим доклай. Този списък идва да ни напомни, че високооборотният двигател си има своя неустоим чар.
  
  
Автомобилите с най-високооборотни двигатели (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #27
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кой точно 4-5 литров мотор на БМВ е на 9000 об/мин????Фен съм на марката и имат страхотни редови двигатели, но да си измисляш подобни неща не помага на спора. Ако аз съм объркал нещо ще се радвам да ме поправиш с код на двигателите, които имаш предвид.
  • #26
    11 rate up comment 21 rate down comment
    propov ( преди 7 години )
    Уважавам Хонда именно заради прецизността. Но далеч не са само те. М - моторите на БМВ от предното поколение преди да ги турбинират също отиват към 9000. И все пак говорим за 4 и 5 литрови V8 и V10. Ще да е по - трудно от правенето на 4 цил. 2 литра.
  • #25
    26 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** куха, статията е за обороти, а не за обем на двигателя. Ако се интересуваше малко повече от ДВГ и автомобили щеше да знаеш за закона в Япония, който ограничава обемите на двигателите. Ама откъде такава празна лейка ще ги знае тези неща. Едните правят мотори с големи обеми, много цилиндри и турбини, за да докарат прилична мощност, а самураите правят прецизни бързооборотни и високоефективни машини, някой от които нямат дори аналог от страна на вурстовете. Дай друга тъпотия!Тази не мина!
  • #24
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Единствените успехи на жълтите *** са 5те титли на МкЛарен края на 80-те. Преди 30 години...много нелепо!Трабва да си тотален ***, да ги хвалиш и даваш за пример, с това което могат! Ама тате има хунд акибик 91ва, и тва е найбързататехнологичнабехачка по пътищата, и наказва злобно Голфове 1.4 и 1.6 бензин....леле леле...колко сте умни..
  • #23
    9 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега очаквма някой да ми даде за пример колко найвисокотехнологични и нависокооборотни имат жълтите ***, ама различни от 1.0 и 2.0 обем! Защото двигателчета за сенокосачки правят и други фирми. Както и двигателчета за моторни резачки.Да помислим Италия и Германия, колко мотори 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0...V6, V8, V10, V12 двигатели имат, и колко долните метраджии и копировачи и жълти ***!Чакам примери!
  • #22
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    какви титли са постигнали?!Дали титлите не са на МкЛарен!?Тогава БМВ прави по-добрия двигател, просто шасито има несъвърпенства...титли имали...леле леле колко залюпени и нискоинтелегентне реднеци има тука...
  • #21
    26 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Я ги кажи тези Алфи с тези обороти, че нещо не мога да се сетя за такива! Дай моделите! Зная, че няма да го направиш, защото просто няма такива.А кое тъпо и кое не хората са го измислили, а ти не. Тъпо е да си с немски кош. Покрай теб минават високооборотните японски резачки, а ти си кюташ на ниски обороти и се кефиш колко било добре. Дори съм сигурен, че си дизелджия. Личи ти, че си с нафта в кръвта и сажди в главата. Хубаво ти е да ти трака,лопа и вибрира дизелчето нали! :))))
  • #20
    12 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    70-те години Алфа Ромео бяха първенци във високооборотните мотори, от 9000 та до 12000, къде са я бутнали тая пробита хонда. А и високооборотните двигатели са за състезателни коли, много е тъпо на дълъг байр да бръмчиш кат луд.
  • #19
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** глуповата, толкова си ***, че си нямаш на идея дори. Какви състезания, какви 5 лв. те гонят? Знаеш ли, че и ТАТА може да изкара пари да си купи екип, агрегати, техника, пилоти да да почне да печели! Това ще значи ли, че ТАТА са на-добрите? Състезанията са въпрос само на пари. Имаш ли пари, даже може и коли да не произвеждаш. Ред Бул да не би да произвеждат коли бе смешен, като имат състезателни отбори? Този път ВАГонче кухо счупи ***. Ти си невероятен тъпир!
  • #18
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "ЗА да печелиш в спортни състезания, се изисква изключителна прецизност, изчисления и точност на изработка. "Хех, наивната *** тя.. изискват се единтвено желание и пари. Всичко друго се купува с тях. С какво мислиш Порше и Ауди си купуват китайка илова електроника за болидите на Ле Ман? С "прецизнот" и "точност" ли??? Ха-ха! Апропо, японците смазват немците точно по отношение на прецизност и точност, един ден ако порастнеш ще го разбереш.