IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кралете на Нюрбургринг мерят сили на правата

VW Golf GTI Clubsport S и Honda Civic Type R в драг дуел (Видео)

Кралете на Нюрбургринг мерят сили на правата

Двете най-бързи към момента машини с предно предаване на пистата Нюрбургринг се изправиха една срещу друга и на драг отсечка. Това са хечбеците VW Golf GTI Clubsport S и Honda Civic Type R, които мерят сили в няколко дисциплини, включително 1 миля.

Драг състезанието е организирано от британското издание AutoExpress, като засича времената на двете коли за ускорение от 0 до 30, от 0 до 60 и от 0 до 100 мили в час (съответно 48, 80 и 161 км/ч), както и на 1 миля (1609 метра).

Двата автомобила са почти аналогични както като концепция, така и като характеристики. Основната разлика е, че VW Golf GTI Clubsport S е лимитиран модел, от който ще бъдат произведени само 400 бройки, докато Honda Civic Type R няма ограничение в това отношение. Въпреки това обаче японската кола има по-висока начална цена.

VW Golf GTI Clubsport S вече отмъкна короната на Нюрбургринг от Honda Civic Type R, но дали ще надделее и на правата? Отговорът е във видеото.





VW Golf GTI Clubsport S

Двигател: 2,0 литра турбо
Мощност и въртящ момент: 310 к.с. и 385 Нм
Тегло: 1360 кг.
Трансмисия и задвижване: 6-степенна ръчна и предно задвижване
Цена във Великобритания: 28 000 лири

Honda Civic Type R

Двигател: 2,0 литра турбо
Мощност и въртящ момент: 310 к.с. и 400 Нм
Тегло: 1378 кг.
Трансмисия и задвижване: 6-степенна ръчна и предно задвижване
Цена във Великобритания: 32 300 лири

0 от 500