IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen C4 сменя дизайна и платформата

Следващото поколение на хечбека ще бъде готово през 2018 г.

Citroen C4 сменя дизайна и платформата

Citroen работи върху новото поколение на хечбека си C4. Според британското изданието Auto Express моделът ще бъде готов през 2018 г., като ще претърпи редица, при това значителни промени.
Citroen C4 сменя дизайна и платформата
Французите смятат да тръгнат по пътя на крос-хеча C4 Cactus и на новия C3. Така на каросерията на хечбека ще се появят въздушните капсули, които намаляват значително последствията от сблъсък на пътя. Целта на този ход е да се привлече нова аудиторията, както и да може автомобилът да се конкурира по-добре с бестселърите на пазара в този сегмент Volkswagen Golf и Ford Focus.

Бъдещият C4 ще смени и платформата си. В Citroen ще се откажат от шасито PF2 и ще преминат на далеч по-новото EMP2, което се използва за редица модели на алианса PSA Peugeot-Citroen. Залагането на новата архитектура ще позволи на хечбека да намали теглото си с около 150 кг. и същевременно да подобри пътното поведение.

Шасито EMP2 разкрива възможност за използване и на хибриден агрегат, който да се зарежда от електропреносната мрежа (plug-in), но такъв в гамата на модела няма да има, тъй като ще бъде доста скъп. Линията двигатели при новия Citroen C4 ще се състои от 3-цилиндрови бензинови мотори с обем 1,2 литра, както и от 4-цилиндров двигател с обем 1,6 литра. Ще има и 1,5-литров дизел.
Citroen C4 сменя дизайна и платформата
Бъдещият C4 е само част от тоталното обновяване на гамата на френския производител. Плановете на компанията предвиждат до 2021 г. да бъдат пуснати цели 12 нови модела.

Неофициални снимки: Auto Express

Тагове: citroen c4
0 от 500