IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще предсказва зеления сигнал на светофара

Първите модели с технологията ще са Q7, A4 и A4 Allroad

Audi ще предсказва зеления сигнал на светофара

Audi ще предсказва зеления сигнал
Audi обяви въвеждането на пазара на инфраструктурната си технология "Traffic Light Information", която предсказва зеления сигнал на светофарите.

Първите модели, които ще могат да бъдат оборудвани с технологията са настоящите Q7, A4 и A4 Allroad. Преди обаче да стане факт в Европа, Traffic Light Information ще се появи в САЩ, като тя ще е пригодена за ползване само в някои градове и райони.

За да може да показва на водача момента, когато ще светне зелен сигнал, иновацията ще изисква LTE данни, за да се свърже със системата за управление на трафика, свързана със светофарите. Оставащото време до смяна на светофарния сигнал пък ще се показва на борд дисплея в автомобила.

Според главния мениджър на отдела за обмен на данни на Audi, Пом Малхотра, тази функция ще представлява първата стъпка на компанията в обмена на данни между автомобилите и инфраструктурата. По думите му, технологията ще подобри значително трафика в градовете, предоставяйки по-удобно пътуване за ползвателите й.

Все още не е ясно кога точно технологията ще бъде налична на пазара в Европа.

0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По добре беше да предсказва червения светофар, че тогава стават белите!
  • #9
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не очаквам от нискоинтелигентните фенчета на ВАГ да разберат какво им се говори, но една проста комуникация със системата ако беше иновация, в момена 90% от автомобилите биха го имали, тъй като те имат връзка с интернет, радио и т.н.Много по-полезно би било ако всички автомобили се движеха на автоматичен круиз спазвайки автоматично предварително зададено разстояние от предняи автомобил - не ми се обяснява защо, че и без това нищо не вдявате.Аман от неуки тикви в тоя форум.
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Е и? Системата знаеш ли как работи? Когато има автомобил минал през някой от датчиците увеличава времето за зеления сигнал, когато няма минал такъв през определен период на изчакване спира зеленото и пуска другите автомобили. При това положение, дали според теб "системата" знае колко точно време остава до светването на зеления сигнал, след като се променя непрекъснато?По-добър метод от този няма и няма как да има преди автомобилите да си говорят един с друг (всички) и със ситемата също.
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вие четете ли въобще статията или сте толкова неуки, че не можете да разберете какво пише там:За да може да показва на водача момента, когато ще светне зелен сигнал, иновацията ще изисква LTE данни, за да се свърже със системата за управление на трафика, свързана със светофарите.
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ХахАх ауди и техните смешки. Как ще знае кога ще светне, когато при новите светофари ако има коли ще държи повече зелено, а ако няма по-малко. Пълни тъпири са тия от ауди. И накрая каква ти е ползата? Ти ако блееш и не гледаш светофара, ще блееш и няма да видиш и дисплея какво ти пише - *** глупостите. Сигурно и за тая "разработка" сме платили ние, като граждани на ЕС. Смешна компанийка.
  • #5
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    При адаптивните светофари, самия светофар незнае кога точно ще се смени сигнала, тия от ауди щели да знаят и да взимат информацията от системата. Немците удариха дъното - това може да работи само при светофари от преди 50 години с фиксирани времена.Ауди ... какво да ги правиш - нямат акъл за 5 стинки.
  • #4
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дошо, и за еърбега свети в хундата и за водата....ианче правят не лоши косачки, ама хората по света са измислили роботи косачки на ток там и там хундата ще гризне дръвото
  • #3
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Наистина се развиват германците в добра посока.При хондата единственото, което свети е лампата за маслото.
  • #2
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще предсказва сервиза
  • #1
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мдаа джаджите в колите ще стават все повече и повече. Направо ще е чудо ако всеки месец не ти е светнало нещо бъгнало или развалено.