IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Borgward взе дизайнера на MINI

Андерс Варминг има богато минало и в BMW

Borgward взе дизайнера на MINI

Едва преди няколко седмици бе съобщено, че главният дизайнер на MINI - Андерс Варминг, е напуснал поста си. Сега е ясно защо е изоставил кариерата си в BMW Group. Датчанинът застава начело на дизайна на компанията Borgward.
Borgward взе дизайнера на MINI
Андерс Варминг. Снимка: Borgward

Андерс Варминг ще поеме официално новия си пост в първия ден на 2017 година. Задачата му ще бъде да създаде уникален и разпознаваем облик за моделната гама на Borgward - стар германски бранд, който китайската Foton Motor наскоро възроди.

Дизайнерът определено има опит в това, след като в продължение на близо 6 години бе начело на дизайна на MINI - също марка с богато минало и традиции.

Borgward анонсира завръщането си на пазара по време на автосалона във Франкфурт през 2015 г. Там бе представен кросовърът BX7, който впечатли публиката с мощен хибриден мотор, но предизвика критика именно по отношение на дизайна си. Моделът бе определен като безличен, със заети от моделите на BMW и Audi форми.
Borgward взе дизайнера на MINI
Кросовърът BX7 по време на премиерата си във Франкфурт. Снимка: Automedia.bg

Варминг е завършил колежи за автомобилен дизайн в Швеция и САЩ, като започва кариерата си в калифорнийското студио BMW DesignworksUSA през 1997 г. През периода 2003-2005 г. работи за Volkswagen, но после се завръща в BMW Group, където участва в разработката на 5- и 6-Series, на роудстъра Z4 и на кросовърите X1 и X3. В MINI създава дизайна на Cooper с 5 врати, на новия Clubman, както и на концептуалните модели Superleggera и Visison Next100.
 

Тагове: borgward
0 от 500