IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Borgward акостира в Европа

Кросовърът на немската марка с китайски собственик ще бъде в продажба догодина

Borgward акостира в Европа

Позабравената германска марка Borgward се завърна на автомобилната сцена след продължило цели 50 години прекъсване. Във Франкфурт възроденият от китайския производител Foton Motor бранд представи първия си сериен модел.
Borgward акостира в Европа
На пазара Borgward ще се завърне с кросовъра BX7. Той вече се предлага на пазара в Китай, а в Европа трябва да се появи през следващата година.

По време на пресконференцията на салона във Франкфурт не бяха разкрити много нови подробности, но все пак бе подчертано, че новите модели ще продължат традициите на марката, като ще демонстрират новаторство и неподражаем стил.

Borgward BX7 има дължина от 4,7 метра, като може да бъде оборудван с 5, 6 или 7 седалки. Обемът на багажника достига 1344 литра при сгъването на задните седалки.

Базовият двигател на модела е бензинов с четири цилиндъра и обем 2,0 литра. Моторът е снабден с турбо, развива 224 к.с. и 300 Нм, куплиран е с автоматична трансмисия с два съединителя и разполага със система за задвижване към четирите колела. Тази конфигурация предлага ускорение от място до 100 км/час за по-малко от 10 сек. и развиване на максимална скорост от 200 км/час, разкриха от компанията.
Borgward акостира в Европа
Очаква се и хибридната модификация, при която мощността ще бъде 401 к.с. Тя ще представлява plug-in хибрид със задвижване към четирите колела, който има автономен пробег на електроенергия от около 55 км. Системата комбинира 2,0-литров бензинов двигател и електродвигател.

По отношение на дизайна, Borgward BX7 залага на познатия немски стил. Интериорът е оборудван луксозно с кожена тапицерия Nappa, волан с плоско дъно, елементи от полиран алуминий, 12,3-инчов дисплей на инфо-развлекателната система и др.

Borgward BX7 ще се произвежда в Китай. Очаква се цените в Европа да стартират от около 26 000 евро.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: borgward borgward bx7
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ку-ку ( преди 8 години )
    "Немска марка с китайски собственик?!?!" Ами Волво?! А?! Шведска марка със собственик китайската Джийли. Но от китайците имаше комюнике, че ще участват само като собственици и инвеститори. Всичко оставят в ръцете на шведите.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Немска марка с китайски собственик?!?!Обидно е дори да приближиш до такъв "автомобил" , не дай си боже да изсипеш една торба пари за тоя самоходен гробник.
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    Какво е дизел на Мерц в Sang Yong - пейсмейкър в тялото на мъртвец!
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    ха ха ( преди 8 години )
    "демонстрират новаторство и неподражаем стил." хаха, отпред ауди, отзад тоуарег!а, да и окачване от санг-йонг....