IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият хибрид на STI

Новата версия на Subaru XV се появи в Япония

Първият хибрид на STI

Subaru представи хибридна модификация на хечбека XV, която е доработена от подразделението Subaru Tecnica International (STI), занимаващо се с направата на спортните версии на моделите на марката. Автомобилът е получил добавка tS и представлява първият хибрид, дело на експертите от STI.
Subaru показа първото STI-хибрид
Автомобилът е получил по-твърдо окачване с нови пружини и амортисьори. Преработена е и кормилната уредба. Освен това XV tSе е оборудван със 17-цолови джанти, преден сплитер, нови прагове и спойлер на покрива, черни корпуси на огледалата и на решетката на радиатора. Тръбите на изпускателната система са разположени в центъра на задната броня.

Силовият агрегат на хибридното Subaru XV не е претърпял никакви изменени. Както досега, хечбекът е оборудван с 2,0-литров „боксер” със 150 к.с. и CVT трансмисия, в която е интегриран електромотор с 13 к.с. и 65 Нм.

Към момента Subaru XV Hybrid tS е наличен само в Япония. Там цените стартират от 3 326 400 йени, което е приблизително 31 700 щатски долара - около 7000 долара над цената на стандартното хибридно XV в базовия му вариант.

Снимки: Subaru

Тагове: sti subaru xv
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не зная защо са започнали, като немците. Някакво електромоторче за чистачки, батерия и хоп хибрид. На S-класата нали и бяха сложили електромотор със същата мощност. Еми не става. Ауди и те имаха няква джипка с 11 к.с. електромотор. Еми не става.Предвид, че Субару са под шапката на Тойота, едва ли нещата ще са така прости, както при немците, но все пак 13 к.с. ми се струват много малко за хибрид.Другото, което ме озадачава е мощността на ДВГ. Доработката на STI 2.0 боксера е 200+к.с.
  • #2
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Зависи къде е инсталиран моторът! Ако е интегриран в скоростната кутия, входящия момент от 65 нм може да се увеличи доста на изхода през предавките!мощност не е необходима толков, колкото въртящ момент да помага при ускорение, където рзходът на гориво се увеличава основно.
  • #1
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    къв тоя електромотор, че той с мощност като на някои алтернатори