IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Дубай конфискува 81 спортни коли

Причината е опасно шофиране, в някои от случаите с 300 км/час

Полицията в Дубай конфискува 81 спортни коли

Ултраскъпият парк от полицейски автомобили в Дубай явно си върши добре работата. Заловени са 81 спортни автомобила, които са конфискувани от униформените заради различни нарушения на пътя.
Полицията в Дубай конфискува 81 спортни коли
Според съобщение в официалната страница на дубайската полиция във FaceBook, някои от нарушителите са карали без регистрационни номера, а други са засечени да се движат със скорост от над 300 км/час.

"Разполагаме с бързи полицейски коли. Без тях няма как да се справим с подобни нарушители", твърдят от полицията. И поясняват, че тези водачи представляват голяма опасност, тъй като се състезават по обществените пътища. А за да не привличат вниманието на полицията, правят гонките нощем без включени светлини.

Въпросните 81 конфискувани коли са прибрани в наказателен паркинг. Собствениците им могат да си ги получат обратно, но за целта трябва да заплатят глоба в размер на 27 000 долара за кола и 13 000 долара за мотоциклет, пише изданието Al Arabiya. Сумата изглежа разумна, все пак машините, способни да развиват 300 км/час, не са особено евтини.

Полицията в Дубай разполага с наистина впечатляващи автомобили, сред които Bugatti Veyron и Porsche 918 Spyder.

Още по темата:
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк
Ала Холивуд - полицията на Абу Даби в действие





0 от 500