IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ала Холивуд - полицията на Абу Даби в действие

Емирството демонстрира едни от най-модерните в света технологии за преследване

Ала Холивуд - полицията на Абу Даби в действие

Полицията на Абу Даби определено прави заявка, че е една от най-модерните в света. Високите технологии, с които разполага - системи за разпознаване на лица, хеликоптери, радари, камери и суперколи - демонстрира ново видео, заснето в стила холивудските екшъни.
Ала Холивуд - полицията на Абу Даби в действие
Снимка: YouTube

Клипът представя примерна ситуация, с която полицаите трябва да се справят. Всичко започва с McLaren MP4-12C, който превишава позволената скорост и бива засечен от радар. Започва издирване на автомобила, в което са впрегнати хеликоптер, камери и патрулни автомобили със система за разпознаване на регистрационни номера.

Малко преди да бъде заловен, беглецът сменя своя MP4-12C с червено Ferrari 458 Italia. И този му ход обаче бива разгадан, тъй като системите на полицаите идентифицират неговата самоличност. Нещо повече - вграден в патрулна кола скенер за лица успява да разпознае преследвания мъж зад волана италианския спортен автомобил.

Униформените служители на емирството бързо организират кордон, като извеждат преследвания автомобил извън натоварения център - на магистралата. Там в акцията се включва Nissan GT-R, с който полицията на Абу Даби се похвали наскоро.

След кратко преследване, на пътя на беглеца застават няколко полицейски Nissan Patrol, което принуждава провинилият се да се предаде. В зрелищната акция участват и други патрулни коли - Mercedes-Benz E-Class, Ford Taurus, VW Touareg.



Още по темата:
Полицаите в Абу Даби предпочитат лукса
Полицията в САЩ показа новата си кола, тази в Дубай - цял автопарк
Арабска суперкола за полицията в Абу Даби

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    Fast7...даже част от действието се развива там...те кинтите от нафта ще свършат некой ден и тогаз обратно по камилите,като оригинални туарези...
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ванко ( преди 8 години )
    Явно това е цената която плащат в развиващите се страни за спокойствието и реда там.Жалко ,че техните куки не са оборудвани с пищови от 48г., колите с 80 литра лимит и най-вече липсват тези хиляди съветници и специалисти по-всичко!
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Дебелия ( преди 8 години )
    Бил съм в ОАЕ и никъде не съм виждал прескъпите коли, които се появяват от време на време в интернет. Всеки обаче спазва правилата, защото има много цивилни полицаи с обикновени небрандирани автомобили, които дебнат за "състезатели".
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    1984, Оруел, някой?
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Дедо ( преди 8 години )
    Е то така направо се губи смисъла в Абу Даби да си купиш скъпа, бърза кола. Язък да си богат. Ако ти се кара такава, по-добре стани полицай там!
  • #1
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    *** много NFS играят...много..