IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia получи нов двигател

При модела дебютира мотор с 3 цилиндъра

Skoda Octavia получи нов двигател

Skoda оборудва семейството Octavia с нов двигател. Това е 3-цилиндров агрегат с обем 1,0 литъра и мощност 115 к.с.
Skoda Octavia получи нов двигател
Въртящият момент при мотора е 200 Нм, като той може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенна роботизирана трансмисия. Лифтбекът Octavia с този двигател ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,9 секунди (10 секунди при автоматика), а комбито за 10,1 секунди (10,2).

Представител на чешкия производител обяви, че новият агрегат е с 8% по-икономичен от стария мотор с 4 цилиндъра и 105 к.с., чието място заема в гамата на модела. Той ще се предлага за нива на оборудване Active, Ambition и Style, в които влиза още аеродинамичен пакет, снижено окачване и спойлер на багажника или покрива. В комбинация с гуми с ниско съпротивление на триене новият агрегат постига разход от 4,4 литра.

От Skoda добавят и още една новост при модела - системата Dynamic Chassis Control, представляваща адаптивно окачване с няколко режима. За Octavia ще бъде достъпен и специален антиалергичен филтър в климатика.

Снимка: Skoda
 

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    olo ( преди 7 години )
    Какво се косиш, буталата са титаниеви, цилидрите и те, ще издържи 1 мил. км.
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да, каруцар, прав си. Който не може да кара точно така ще го 'пържи'. А иначе, намери данни за пробег и сервизна статистика на 1.0 Ecoboost и ще разбереш.
  • #1
    11 rate up comment 10 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Този автомобил с тези параметри на двигателя при стандартно управление въпросното двигателче ще се пърже м/у 3-6000 оборота в минута.Животът на този двигател е не повече от 100-150 хил. км. и след това .......край.Този двигател ще е умрял окончателно след такъв "умопомрачителен" пробег.