IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi TT RS получи 400 к.с.

Цените на модела стартират от 66 400 евро

Audi TT RS получи 400 к.с.

Audi представи най-мощните версии на купето и роудстъра TT. Те са получили добавка RS към името си и ще дебютират пред публика на автосалона в Пекин, който се открива през тази седмица.
Audi TT RS получи 400 к.с.
Двете версии на модела са оборудвани с нов, изцяло алуминиев двигател, с обем 2,5 литра. Моторът е 5-цилиндров, като развива мощност от 400 к.с. и 480 Нм въртящ момент. Той се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия S tronic с 2 съединителя.

Автомобилите са получили и система за задвижване на четирите колела. Оборудваното с тази технология купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди, а роудстъра – за 3,9 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но срещу доплащане лимита на електрониката може да бъде преместен на 280 км/ч.

В оборудването на Audi TT RS влизат 19-цолови джанти, LED предни и задни светлини, система за управление на режимите на електронната система, активна изпускателна система, както и изцяло цифров приборен панел - virtual cockpit със специален режим RS.

Освен това TT е първият модел от гамата RS, който е получил новия многофункционален волан. Заедно с клавишите на управление на мултимедийната система и на приборния панел на волана са разположени и бутон за стартиране на двигателя, както и възможност за промяна на режимите drive select.

Като опция при модела се предлагат карбон-керамични спирачки, спортно RS окачване с адаптивни амортисьори, матрични светодиодни главни светлини, както и задни светлини с 3D-ефект. Това е и първият сериен модел на Audi с изцяло OLED фарове.
Audi TT RS получи 400 к.с.
Продажбите на Audi TT RS стартират през есента. Цените на купето започват от 66 400 евро, а на роудстъра – от 69 200 евро.

Снимки: Audi
 

Тагове: audi tt rs
0 от 500