IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите

Проблемът е в електромотора на хечбека

Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите

Volkswagen обяви изтегляне в сервизите на електрическата версия на най-популярния си модел Golf заради няколко случая на отказ на двигателя. Причината е проблем в програмното обезпечение на силовия агрегат, съобщава „Ройтерс”.
Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите
За предстоящата сервизна акция съобщиха и от Националната агенция за безопасност на движението в САЩ (NHTSA). В сервизите ще бъдат прибрани всички e-Golf в Щатите, произведени през 2014 г. Общият брой на тези електромобили е 5600, като това включва и непродадените, които се намират в складовете на дилърите на марката.

Според представител на Volkswagen проблемът не представлява заплаха за сигурността на возещите се в автомобила, но може да доведе до отказ на електромотора по време на движение. Кратковременно увеличение на напрежението в агрегата може да повреди батериите и съответно това да принуди бордовия компютър да изключи двигателя.

Засега сервизната акция засяга единствено намиращите се на територията на САЩ електромобили Golf. Не се изключва обаче възможността тя да засегне и други държави, в които също се предлага моделът.
Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите
Към момента Volkswagen e-Golf, който предлага пробег от 133 км с едно зареждане, заема 4-о място с едва 5% от американския пазар за електромобили. През януари-февруари германците са продали 526 бройки от модела. Лидер на пазара остава Tesla Model S с 3200, следвана от Nissan Leaf с 1685 и Tesla Model X с 900 единици.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen e-golf
0 от 500
  • #15
    15 rate up comment 3 rate down comment
    HAha ( преди 8 години )
    Толкова по въпроса с електрическите "хай-тек" творения от ВАГ групата! Очаквам да видя другия голям връх на тези мошенници, дето го пускат о 15 години, разбира се с показатели надминали ерата, в кояято живеем- Ауди Е-трон!
  • #14
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    безработния продавач на койота по цял ден пише простотии в нета пич смени си работното място в дачия напримертам няма да имаш толкова свободно време да плюеш по тези, които съвсем основателно те остават без работа - като продаваш *** !
  • #13
    10 rate up comment 15 rate down comment
    перо ( преди 8 години )
    Гоуфо бие хондата ама когато върви... което не е много често.
  • #12
    25 rate up comment 14 rate down comment
    Умряха баламите ( преди 8 години )
    Ваг и екология!?!?!! Къде е това!?!държавна фирма с китайски работници и германски лъжи от трето поколение турци!
  • #11
    25 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези нещастници не само са на дъното, но и копаят още надолу в тинята.мога да се хвана на бас, че електрониката е дело на китайското подразделение на БОШ. Те всъщност друго май нямат, което да произвежда. Имаха в Малайзия, но го закриха до колкото помня миналата година. Абе немско качество, какво да ви говоря...
  • #10
    20 rate up comment 13 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Тези са абсолютни аутсайдери. Нито двигатели с гориво, нито електродвигатели като хората. Японците ще си останат лидери още дълго време. Тойота прати робот в космоса а ФВ още на ел. двигатели се учат.
  • #9
    27 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе всичките 5 бройки на частни клиенти дето са продали ли ще изтеглят ?
  • #8
    25 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еее пак ли? Не им ли писна да се дънят постоянно?
  • #7
    16 rate up comment 24 rate down comment
    Е-голфаджия ( преди 8 години )
    Електрическия цивик да не е по-добър?
  • #6
    17 rate up comment 10 rate down comment
    6 ( преди 8 години )
    Смешкооооо