IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-достъпният AMG срещу най-достъпният BMW M

Mercedes CLA45 AMG и BMW M2 правят бърза обиколка на Хокенхаймринг

Най-достъпният AMG срещу най-достъпният BMW M

Най-достъпните предложения на Mercedes-AMG и BMW M GmbH премериха сили на пистата Хокенхаймринг. Тестът представлява бърза обиколка на трасето, като клипът е дело на изданието Sport Auto.

Автомобилите - Mercedes CLA45 AMG и BMW M2, залагат на коренно различни концепции, но реално са директни конкуренти на пазара.

Машината на компанията от Щутгарт представлява седан с четири врати и силует на купе, докато BMW M2 е класическо купе с две врати. Още по-сериозни са разликите при механиката.
Най-достъпният AMG срещу най-достъпният BMW M
Моделът от Мюнхен има задвижване към задните колела и 3,0-литров турбо-двигател с 6 цилиндъра. Той генерира 370 к.с. и 465 Нм, като в случая е куплиран с автоматична DCT трансмисия със 7 степени и два съединителя.
Най-достъпният AMG срещу най-достъпният BMW M
При Mercedes-AMG е заложено на система за задвижване на четирите колела и по-малък двигател - 2,0 литра с четири цилиндъра и турбо. Мощността е 360 к.с., а въртящият момент достига 450 Нм. Предлаганата трансмисия е само една - автоматична с два съединителя и 7 степени.

На хартия двата автомобила изглеждат доста сходни. Реално обаче изискват коренно различен стил на шофиране. Както ще се убедите от видеото, M2 намира по-трудно сцеплението с асфалта, докато CLA45 AMG страда от обичайното за 4х4 колите недозавиване.


Технически характеристики

BMW M2


Двигател: 3,0-литра с турбо
Мощност / Въртящ момент: 370 к.с. / 465 Нм
Трансмисия: Автоматична със 7 степени
Задвижване: Към задните колела
Ускорение 0-100 км/час: 4,3 сек.
Маса: 1595 кг.

Mercedes CLA45 AMG


Двигател: 2,0-литра с турбо
Мощност / Въртящ момент: 370 к.с. / 465 Нм
Трансмисия: Автоматична със 7 степени
Задвижване: Към четирите колела
Ускорение 0-100 км/час: 4,6 сек.
Маса: 1585 кг.

Още по темата:

BMW M235i vs Mercedes CLA 45 AMG

 

Тагове: vs bmw m2 mercedes cla45 amg
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пилота е крайно неопитен,той кара така както бих карал аз и 90% от шофьорите които си карат личния автомобил.По същия начин аз като карам БМВ по бързо постоянно правя корекции с волата заради носенето и по същия начин не използвам ръчната като карам автомобил 4Х4.4Х4 недозавива само в ръцете на неопитен пилот. Тука трябваше да викнат пилот от WRC да ги тества да им покаже как се влиза в завой с голяма скорост с 4Х4 с леки дрифтчета с леко чукване на ръчната.Иначе се вижда че 4Х4 дава спокойствие
  • #2
    17 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Ако сложат само 1 шиканче на тая орязана версия на Хокенхайм и разликата ще е 5+ сек. И къде видяхте "лисата на сцепление с асфалта " ? Аз виждам доста посредствено пилотиране с леки корекции.Общо взето - шум да се вдига. Фен съм на Мерц , ама е ясно че това недоразумение няма шанс срещу М.
  • #1
    16 rate up comment 13 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Vseki den bih izbral M2