IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche пуска 600 бройки от обновеното 911 R

Спортното купе ще получи атмосферен мотор с 475 к.с.

Porsche пуска 600 бройки от обновеното 911 R

Porsche ще покаже на предстоящото изложение в Женева обновеното купе 911 R. Прототип на модела без никакъв камуфлаж бе засечен на последните си тестове, като изданието Motor1 разкри и подробности за него.
Porsche пуска 600 бройки от обновеното 911 R
Според информацията купето ще излезе в ограничена серия от 600 бройки, като цената му ще превишава 160 000 щатски долара. В основата на 911 R е версията 911 GT3, като двата автомобила са с идентична външност. Все пак новата модификация е по-лека от GT3, като нейното тегло ще бъде точно 1430 кг.

Под капака на Porsche 911 R ще бъде поставен 3,8-литров атмосферен двигател с 6 цилиндъра. Мощността на агрегата е 475 к.с. и 438 Нм, като ще работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия.

Не е изключено на по-късен етап спортното купе да получи и 4.0-литровия бензинов мотор, който в момента са поставя на GT3 RS.
Porsche пуска 600 бройки от обновеното 911 R
Едновременно с 911 R германската марка тества и новото поколение на 911, което трябва да се появи на пазара през 2018 г. То ще получи нова платформа, по-широк заден мост и напълно променен дизайн.

Следващото Porsche 911 ще се предлага и в хибридна модификация, в чиято основа ще бъде 3,0-литров туин-турбо бензинов мотор с 6 цилиндъра. Появата на подобна версия е задължителна заради непрекъснато ожесточаващите се мерки за намаляване на вредните емисии.

Снимки: Motor1

Тагове: porsche 911 r
0 от 500
  • #16
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тея които правят тея GT-R'и как така 8 години вече не са пуснали нова версия на това "съвършенство" на автомобилната индустрия?
  • #15
    9 rate up comment 5 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Така е ама работи. Двигателя над задния мост на теория би трябвало да развали баланса и от там колата да не се управляво много добре, но тея са го направили да работи, което е похвално и заслужава уважение. Иначе има и предимства - повече сцепление на задните колела, което в днешно време с тея големи мощности е голям плюс.
  • #14
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    911, като цяло е збъркана концепция.Само се замислете, че НИКОЙ, ама НИКОЙ по света не използва тяхната формулировка.Двигател, между стоповете.Елементарна Физика.
  • #13
    9 rate up comment 5 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    нисана е недостижим по дървении в интериора, а да не споменаваме и превъзходния launch controll, който е**ва майката на скоростната кутия след няколко старта.
  • #12
    10 rate up comment 7 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Хахахахах по-полека, че щях да си олея лаптопа от смях! И кои са характеристиките на GT-R, които поршетата не могат да достигнат?!?!?!
  • #11
    6 rate up comment 9 rate down comment
    до: primorack ( преди 8 години )
    Да бе, знаем те, че ГТР не си карал и го казваш така, все едно Трошетата всеки ден ги сменяш. Знаем те , че си богаташче, но айде първо изкарай книжка, спри да играеш НФС и тогава ела да си говорим за коли!Когато ГТР постигне характеристиките на Годзила, може да водим дискусия кое е по-добро. До тогава Трошетата си остават надценени, настъпени жаби с визия от каменната ера. Или викаш с тази архаична непроменяна десетилетия визия са много готини! За немски пенсии и пубери стават.
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    на такива като него още не им е ясно че тая префасонирана костенурка не е кола ама иначе GTR-а бил клозет за бедняци
  • #9
    10 rate up comment 9 rate down comment
    primorack ( преди 8 години )
    Каква е целта на всеки производител, който изкара нова спортна кола. В какво се целет коли като Mercedes AMG GT, R8, идващите 570S, NSX и.н... Всички се опитват да направят едно - да свалят короната от 911, ама до сека никой не е успявал. GT-R може и да е хубава кола/не съм го карал до сега/, ама с 911 не може да се мери.
  • #8
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "а ти и на картинка да го гледаш пак не знаеш какво гледашдачия ли , рено ли - все клозети за бедняци !"АХАХАХАХАХА Малеее че си оригинален бе, сигурно 5 лв в джоба нямаш ама GT-Rа бил за бедняци...
  • #7
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    а ти и на картинка да го гледаш пак не знаеш какво гледашдачия ли , рено ли - все клозети за бедняци !