IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Третият от новата серия 90 на Volvo

Шведите представиха върховото си комби V90

Третият от новата серия 90 на Volvo

Volvo представи официално комбито V90, чиято публична премиера ще се състои на автосалона в Женева. Това е третият модел от новата серия 90 на марката, в която влизат вече показаните XC90 и S90.
Третият от новата серия 90 на Volvo
Новият V90 е базиран на дългогодишните традиции на Volvo в изграждането на комби автомобили. Първият такъв модел на марката - Duett, излиза преди 60 години, припомнят шведите.

Новото комби е построено на платформата SPA, вече позната от седана S90 и всъдехода XC90. Към момента липсва информация за габаритите на V90, но се очаква те да бъдат сходни с версията седан S90. Съобщава се единствено, че багажникът на комбито има обем от 1526 литра при сгънати задни седалки.

По отношение на дизайна, той е заимстван от седана S90. Напълно различна обаче е задната част, като впечатление правят скосеният покрив, разчупените стопове, интегрираната в бронята двойна изпускателна система и множество хромирани елементи. Формите са едновременно спортни и луксозни, като са вдъхновени от атрактивната концепция Concept Estate.
Третият от новата серия 90 на Volvo
Интериорите на S90 и V90 също изглеждат аналогично

Подобно на другите два модела, използващи архитектурата SPA, новият V90 се оборудва само с 4-цилиндрови двигатели от семейството Drive-E. Това са два бензинови, два дизелови и един хибриден.

Бензиновите са T5 с 254 к.с. и Т6 с 320 к.с. и AWD задвижване. Дизелите имат обозначение D4 и D5 AWD, като развиват съответно 190 и 235 к.с.

Най-любопитният двигател е хибридният T8 Twin Engine. Той съчетава 2,0-литров бензинов агрегат и електромотор, като генерира обща мощност от 407 к.с. и предлага задвижване към четирите колела.

От информацията става ясно, че хибридът се нуждае от точно 5,2 секунди за развиването на скорост от 100 км/час. Средният разход на гориво в хибриден режим е 2,1 л/100 км, като само ток комбито може да измине около 45 км.

Хибридният двигател ще получи дори по-мощна версия, с която вече се занимава подразделението Polestar.

От Volvo подчертават, че V90 е комбито с най-богатата базова система за сигурност на пазара. Тя включва редица функции, сред които системата Intelisafeassist, предлагаща адаптивен круиз контрол с предупреждение за спазване на дистанцията и програмата за полуавтономно управление Pilot Assist. Освен това автомобилът има способността да засича големи животни като, елени, сърни, лосове и т.н. и своеобразно да се предотвратява инциденти.

Още подробности за автомобила ще бъдат разкрити в началото на месец март.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo v90
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    "Шведите представиха върховото си комби V90..." Абе ей, кауни! Шведите от кога са едни жълти човечета по 1,65м и говорят на китайски? Шведите не знам какво са представили, защото това от статията е Волво - китайска марка. Била е шведска някога си, сега не е. Както Ягуар и Ленд Роувър не са английски, а са индийски. Научете го бе, да му...мамата:)))
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    кадъч ( преди 8 години )
    Имам познат кара СААБ 9-5 2010 година, колата вече е на над 500 000 километра и през повечето време е карана само по нашите пътища, а шофьора по дефоулт дупките си ги няма за нищо. На тази кола до момента не са и правени никакви сериозни ремонти, за над 500 000 километра само консумативи и дреболии, а окачването и е здраво като танк и това говорим за кола от 2010, а не от 1990. Покажете ми ЕДНА само ЕДНА друга кола от тези години на толкова километри и без никакви сериозни ремонти...
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    кадъч ( преди 8 години )
    То от доста време не е тяхно... Шведите винаги са превъзхождали германците и винаги ще ги превъзхождат, но нямат такова държавно лоби... Иначе ако имаха СААБ нямаше да е на това положение, как си представяте вaгините да бъдат на мястото на СААБ? Ми просто няма как, никой няма да го допусне. Иначе не е справедливо марка, която най-нагло лъже и *** цял свят с канцерогените си *** да съществува, а в същото време марка спасила хиляди човешки животи да затъне в блатото така жестоко...
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Колата е жестока.А на германофилчетата ще кажа радвайте се сега щото бъдещето не е на немските производители!
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    SWEDEN FAN ( преди 8 години )
    Как ще да не е шведско, бе калун... ВОЛВО се прави изцяло в Щвеция, от шведски персонал със шведски части и компоненти, заклет фен съм на марката и съм посещавал няколко пъти завода в Торсланда там съм говорил с хора, които работят, че ако КИТАЙСКИТЕ АКЦИОНЕРИ не се бяха появили, сега ВОЛВО или щяха да имат съдбата на СААБ или щяха още да са под шапката на Форд, които бяха най-черните години за марката. Вече 6,7 години нищо общо с Форд, всички нови Волвота са номер по сигурност в класа си!
  • #4
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Исус воскресе, ти не ( преди 8 години )
    От погребалните агенции с нетърпение го очакват да излезне (no hate) : )
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    Prekrasna mashina!
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Иван Радев ( преди 8 години )
    като изключим скосения *** (с което заприлича на всички останали комбита), изглежда много обещаващо. някой ден ще заменя сегашното си ХС70 с едно V90XC от това поколение
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Коментар1 ( преди 8 години )
    "задницата" е по-красива от "задницата" на седана. Тази кола много ще се купува. Volvo имаха нужда от промяна на дизайна, все пак "по дрехите посрещат по ума изпращат". Чудя се дали имаше нужда от този голям таблет на централната конзола. Можеше поне климатроника да се регулира ръчно.....може и да се работи лесно с таблета.