IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руската лимузина ще е с двигател Porsche

Моторът обаче ще се сглобява в Русия

Руската лимузина ще е с двигател Porsche

Германската марка Porsche официално бе избрана за доставчик на двигателите за новата лимузина на президента на Русия, която се разработва в рамките на проекта „Кортеж”, съобщава изданието Carexpo.
Porsche ще прави моторитe за новата руска лимузина
Първоначално се обмисляше разработката на моторите да бъде поверена на руски производител, но в крайна сметка е взето решение те да бъдат поръчани на немската компания. Тя на свой ред се задължава да предложи цяла гама агрегати – с 6, с 8 и с 12 цилиндъра, сочи информацията.

Двигателите ще бъдат разработени от експертите на Porsche, но сглобяването и производството им ще се осъществява в Заволжския моторен завод, който принадлежи на компанията „Солерс”. Тя е един от участниците в проекта „Кортеж”.

Любопитното е, че трансмисията на лимузината ще бъде разработена изцяло в Русия. След избора на Porsche за доставчик на двигателите работата по скоростната кутия ще стартира на практика от нулата.

Представянето на готовите автомобили от проекта „Кортеж” е планирано за май 2018 г. Освен лимузина трябва да бъдат готови и още няколко модела, сред които стандартни леки коли, миниванове и всъдеходи.

Снимка: Carexpo
 
 

0 от 500
  • #10
    36 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Смяяях, смяяях,...
  • #9
    42 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Руска кола с ВАГ двигател. ей това ако не е ***...Но навярно ще предвидят в кортежа мобилен сервиз и оборотна кола-в никакъв случай от ВАГ.
  • #8
    44 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е те защото още пишат с молив и затова са технологично изостанали. Хората мислят и се развиват а руснаците дават пари само за военна техника която в по голямата си част е допотопна. То и Лада Нива е джип и има 4 гуми и вози, но не може да се сравни с Г-класата, която постоянно се модернизира и е на служба в сегашния кортеж на ***.
  • #7
    41 rate up comment 4 rate down comment
    до един там ( преди 8 години )
    Не е странна. Двигателите в колите са серийно производство. И точно това е проблемът. Трябва да се гледа дизайн, качество, РАЗХОДИ най-вече, производствени процеси и такива на разработка. Това скалирано за милиони бройки. Изобщо не е просто. А за една подводница ти дават милиарди от военния бюджет. Биха могли единствено да направят прототипен двигател, ама явно не им стиска просто. По-добре да купят нещо, което е out-of-the-box.
  • #6
    55 rate up comment 5 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Май повечко от 3 тона ще дойде тая пущина...па русняците се излагат вече с тия двигетели..толко ли не могат десет бутала да подредят като хората ?атомна подводница, дето стреля с ракети из под водата на 10 000 км, могат, а един ДВГ с вътрешно горене, НЕ..Странна ралта...
  • #5
    45 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо до Тата Евог ( преди 8 години )
    Не помня Тойота да са правели сервизна акция за двигатели.Виж на Троше ги сменяха два пъти.
  • #4
    54 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е, че с двигател на Лада Нива ли да бъде? На този 3 тонен танк, му трябват поне едно 500 коня. Само немските прозиводители разполагат с малки и мощни такива двигатели! По принцип и американски могат да вземат, ама те са си стара технология.
  • #3
    52 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хахаха, прилича бегло на Кадилака на Обама. Не е реалистичен, с тия джанти и гуми е абсурд да са пронирани и самонапомпващи. И каква Руска кола, като пак двигателя Немски. 2018г, хахаха. Я да си се вози у Мерцедесите и да преглътне че немогат една кола да направят.
  • #2
    55 rate up comment 15 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Mnogo iasno,4e 6te e s Porsche dvigatel.Putin ne bi izbral toyota za6toto parvo niama vreme za servizni akcii i vtoro s talav agregat ne moje6 da izbiaga6 dori ot pra6ka
  • #1
    52 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Прилича ми на танка Армата!