IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелгейт не се отразява на Porsche

Спортната марка бележи ръст в продажбите си на всички пазари

Дизелгейт не се отразява на Porsche

Въпреки че концернът VW Group бе разтресен силно от дизеловия скандал, продажбите на спортната му марка Porsche бележат ръст на всички пазари, става ясно от официалната статистика.
Дизелгейт не се отразява на Porsche
Новият най-добре продаван модел на марката - Macan. Снимка: Porsche

През 2015 година реализациите на Porsche достигат 225 121 екземпляра, което представлява ръст от 19% спрямо 2014 година, когато марката продаде общо 189 849 коли в света.

Основна заслуга за увеличението през 2015 година има моделът Macan, от който са продадени над 80 000 екземпляра. Именно Macan е най-продаваният автомобил на Porsche, измествайки от тази позиция дългогодишният бестселър Cayenne. За 2015 година големият SUV е генерирал 73 119 продажби.

При най-култовото Porsche - 911, продажбите са се увеличили с 4 на 100 през миналата година, което се равнява на 32 000 продажби. Лек ръст спрямо 2014 година показва също Cayman, докато Panamera и Boxster отбелязват минимален спад. Тези два модела обаче предстои да бъдат подменени с напълно нови, което се е отразило на търсенето, уточняват от Porsche.

Като цяло продажбите на Porsche регистрират най-голям ръст спрямо 2014 година в Европа и Китай - с цели 24%. Сходно е увеличението в Германия, а в САЩ е записан ръст от 10 на сто.

Тагове: porsche vw group
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде пък дане знаят... тия дето дават по 100К долара и нагоре, много добре знаят за какво си дават парите.
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия дето купуват Порше може и да не знаят, че ВАГ ги държи. По света не са толкова на ти със собствеността на марките, тъй като няма време да се интересуват. Виж Гошо от Перник с гоуфа знае много добре това, щото си представя че неговия Гоуф 2-йка е Порше кайен турбо и се кефи като *** на айрян върху тая идея.
  • #6
    2 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    До този, който казва, че Йети най/си струва от всички СУВове на ФВ....Колега първо се качи в тоя тесен кашон, дето го водят СУВ и тогава пак коментирай
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    aga ( преди 8 години )
    В щатите догодина няма да има ни ръст ни нищо за всичко що е дизел на ФВ хахаха
  • #4
    7 rate up comment 11 rate down comment
    до: до Анонимен ( преди 8 години )
    VAG продава най-много дизели в целия свят.Я пак, я пак повтори, че тази глупост още не е бях чувал! Сигурно за таб и останалите облъчени, като теб VAG са най-големия производител на коли, най-продаваната кола е тяхна, най-добрите са и все такива глупости. Специално за таб куха немска лейко ще кажа, че не продават най-много дизели в света VAG. Сега открий кой е този производител! Успех и гледай да не се гътнеш, като разбереш кой е! След това може да почнеш другата мантра за МакДоналдс и сие!
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    до Дошо ( преди 8 години )
    Поне си призна мазник долен оризарски!
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    за статистиката ( преди 8 години )
    "Дизелгейт се отразява само на Дошо, zoom zoom, Швабен зи каскен, Фолк с Ваген и останалите специалисти от форума!"Това си един и същ безделник,спамещ по цял ден,защото старият му Сивик с двигател на още по-стара Астра не пали зимата.
  • #1
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ей, хитри са тези германци. От един Туарег направиха какви ли не модели. Тва ку5, Ку7, Кайен, а сега и Макан.Пупнат тук и там колата и хоп нов модел вадят.В този клас на умиращата компания Фолк с Ваген най-заслужаващ цената си е Шкода Йети...