IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Alpine излиза след месец

Моделът с мощност 300 к.с. ще тежи 1100 кг.

Новият Alpine излиза след месец

Първият модел на възродената марка Alpine ще бъде показан в началото на февруари тази година, съобщават от френската компания. Това ще бъде спортно купе, изработено в стила на концепцията Celebration.
Новият Alpine излиза след месец
За възраждането на Alpine се заговори преди повече от две години, като сега от компанията официално обявиха, че серийният модел ще бъде показан на 16 февруари. Знае се, че той ще бъде почти аналогичен с концепцията Celebration, показана в средата на 2015 г.

Очаква се, че спортната машина ще получи името Alpine A120, като продължение на последния модел на марката - A110.
Новият Alpine излиза след месец
Що се отнася до задвижването, то най-вероятно моторът ще бъде 1,8-литров с турбо и мощност от около 300 к.с. А това означава сериозна динамиката, тъй като общата маса на Alpine A120 няма да превишава 1100 кг. Трансмисията ще бъде автоматична с два съединителя EDC, позната от Clio RS и Megane GT.

От френската компания Renault, която е собственик на марката Alpine, подчертават, че са се забавили с премиерата на модела, тъй като искали да изпитат всеки детайл. "Не искаме да пускаме продукт, който не е абсолютно перфектен", се казва в съобщението.
Новият Alpine излиза след месец
Информация за цената на новия Alpine липсва, но се знае, че автомобилът ще конкурира машини от категорията на Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C.

Патентни изображения на модела. Снимки: Alpine

Тагове: alpine
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    А бе ... ( преди 8 години )
    Мегито е голяма работа! Нищо, че е сериозно увреден от системно каране на рено. ;-)
  • #16
    4 rate up comment 3 rate down comment
    М еги ( преди 8 години )
    Брях ли си какъв си не знам, но аз съм лекар и колите си ги купувам сам,а 8-цата е наследство от баща ми.Вапроса беше,че като дете защото колата ми е набор съм се возил предимно на Рено,след това в зората на демокрацията го ползвах и когато се сдобих със собствени свободни средства си купувах вече собствени коли,но пак Рено,защото пак казвам доволен съм от цена/качество и икономичност.8-цата е ползвана до 2000г сега е консервирана но е в движение защото е поддържана и все пак е Рено-качествено.
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    Не ми се иска да го преправям визуално,а изглежда и достоверно.Само да не правят грешката на Фолксваген с изгаврената кола която клептонемскиимитира Костенурката с двигател отпред и ванилена визия ??????????????????????????????????????????????????????Визията е о.кей!Остава и двигателя да еотдзад и ще е засипващо-маниакално!!!! А могат!Новото Туинго е семейна градска кола,а двигателя е отдзад и е тип-топ!!!
  • #14
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Брях! ( преди 8 години )
    Бях останал с впечатление, най-вече от умствените изяви, че Меги е млада блондинка с купено от тати/чичко ново рено. А то се оказа "дрът пърч", както викат по шопско!Така е когато авто хоризонта ти е приключил преди има-няма 40-50години. Тогава на фона на запорожци и москвета реното е минавало за великия западен връх! Та някои и до днес живеят с тази илюзия....)))))
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Меги, зарови кополанковците у земята. Поздрави!
  • #12
    19 rate up comment 2 rate down comment
    М еги ( преди 8 години )
    Голяма част от негативните коментари са написани от рода чул-не до чул.Аз имам БулгарРено 8 от 1та партида 67гТа наблюденията и причината да карам само Рено идват от надеждността,комфорта и скромният бюджет за поддръжка.Тези които сравняват ФИАТ 124 с Рено 8,10 от този период просто са смешни и не познават последните автомобили,камо ли да са ги притежавали за да правят сравнение.Успешна година и по-малко негативни мнения.
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    До Мишо ( преди 8 години )
    Именно де - благодарение на немските компоненти рено крета, докато му сменяш френските!Но за съжаление не можеш му смени многобройните конструктивни дефекти, заложени още на проектантската маса от т.нар "френски инженери".
  • #10
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 8 години )
    Добре фантазираш, само дето и твойте приказки са от типа: "От реноту по-убаво нема - е па нема"!Човекът ти го е писал преди теб - причината е, че производството му е безперспективно, защото Фиат 124 е избран за масов автомобил на соца - Жигули/Лада. Просто е бил в пъти по-здрав и смислен от Рено.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    соло ( преди 8 години )
    Генералният секретар на КПСС се спира пред родните коли. За ужас на българските представители Брежнев смръщил дебелите си вежди Това е добре, но защо е нужно да дразним с подобни неща съветските хора, коментирал вождът. Киселата физиономия на съветския застойчик и изпуснатата фраза моментално дават повод на верноподаниците у нас да се възползват от ситуацията. Въпреки че производството не само изглежда перспективно, а е и печелившо, в продължение само на една петилетка то е ликвидирано.
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Anonymouzzz ( преди 8 години )
    Реното тежи с 200 кг. отгоре. Не знам как ще се конКУРира с алфа 4с