IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подготвя глобален достъпен седан

Компанията планира да продава по 65 000 бройки годишно от модела Vios

Toyota подготвя глобален достъпен седан

Най-големият автомобилен производител на планетата Toyota подготвя нов глобален модел, който ще представлява следващо поколение на продавания и в момента в Азия седан Vios. Това съобщава сайтът PaulTan, който се позовава на свои източници.
Toyota подготвя глобален достъпен седан
В компанията са се отказали да правят фейслифт на сегашния Vios, който се сглобява в Индия. Вместо това японците разработват напълно нова генерация на модела, който в някои държави се предлага и като версия „седан” на популярния хечбек Yaris.
Toyota подготвя глобален достъпен седан
За автомобила се предвиждат и два нови двигателя с обем 1,6 литра. Това ще бъдат бензинов агрегат със система за промяна на фазите на газоразпределение и дизел, който представлява усъвършенствана версия на използвания досега мотор на BMW с обем 1,6 литра.
Toyota подготвя глобален достъпен седан
В Toyota предвиждат седанът да излезе на пазара през 2018 г., като първоначално от него ще се произвеждат по 25 000 бройки. Две години след това производството на Vios трябва да достигне 65 000 единици.

Снимки: Toyota
 

Тагове: toyota vios
0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ...използвания ДОСЕГА мотор на BMW...Хубаво е да се чете преди да се пише! Някой обаче са писатели, а не читатели...
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Sosa ( преди 8 години )
    Не бе как ще ползват двигатели на BMW. Даже и усъвършенствани не ползват.
  • #1
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това ще бъдат бензинов агрегат със система за промяна на фазите на газоразпределение и дизел, който представлява усъвършенствана версия на използвания досега мотор на BMW с обем 1,6 литра. От което излиза, че в момента Тойота не ползват двигатели на BMW, а са направили свой усъвършенстван.Както и да е. Такива коли, като тази в статията са нужни и на Европа. Не разбирам защо не ги предлагат и тук! Евтини, икономични, здрави, доказани... Ще имат големи продажби смятам.