IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Revention – уникална ексклузивна серия с цена 1.4 млн. евро

Lamborghini Reventon се превърна в един от най-интересните модели представени тази година във Франкфурт.

Lamborghini Revention – уникална ексклузивна серия с цена 1.4 млн. евро
Той успя да засенчи дори новото Ferrari F430 Scuderia. С цена подобна на тази на Bugatti Veyron Pur Sang, този модел се нарежда сред най-ексклузивните автомобили произвеждани някога. 


Новият „джетфайтър” на Lamborghini е инспириран от дизайна на бойните изтребители. Суперавтомобилът е наречен Reventón и ще бъде произведен в ограничена серия само от 20 броя. Двигателят е V12 с обем 6.5 литра и максимална мощност 650 к.с. Максималният въртящ момент е 660Nm и се предава постоянно към четирите колела чрез e-gear системата Viscous Traction AWD на Lamborghini. 


Ускорението от 0 до 100 км/час на Reventon е като на оригиналния Murciélago – за 3.4 секунди, а максималната скорост е 340 км/час. Макар да е произведен на базата на Murciélago LP640, новият Lamborghini Reventón има изцяло нов дизайн, интериор във военно зелено и каросерия изработена в голямата си част от карбон. Шасито е изработено от стомана и от композитни материали. Светлините на автомобила са изцяло диодни. 

0 от 500