IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat подготви по-спортно Tipo

За напомпания седан е предвиден мотор със 138 к.с.

Fiat подготви по-спортно Tipo

Компанията Fiat е готова и с по-мощна модификация на новото поколение на седана Tipo, който на някои пазари ще се продава и под името Aegea. Патентни изображения на автомобила бяха публикувани от изданието Worldcarfans.
Fiat подготви по-спортно Tipo
Машината се различава значително от стандартното Tipo, което бе представено по-рано тази година. Полуспортната версия е получила нови предна броня и решетка на радиатора, има и малък спойлер на багажника. Забелязват се и псевдофифузьор, както и два тръби на изпускателната система.

Променено е и окачването на седана, като пътният просвет е намален в сравнение със стандартната версия. Спортната модификация се подразбира и от надписа "356 S" на задното крило. При него цифрата означава вътрешно фирменото означение на модела, докато буквата S явно означава "спорт".

За този вариант във Fiat са предвидили 1,4-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 138 к.с. и максимален въртящ момент от 240 Нм. Според източници на изданието на бъдещ етап ще се появи и далеч по-мощна модификация на Tipo, разработена от спортното подразделение на марката - Abarth.
Fiat подготви по-спортно Tipo
Новият Fiat Tipo се произвежда в заводите на Tofas в Турция, като именно на местния пазар ще се предлага като Aegea. Моделът е достъпен с бензинови мотори с обем 1,4 и 1,6 литра, развиващи съответно 95 и 110 к.с., както и с 1,3-литров дизел с 95 к.с. и 1,6-литров със 120 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и автомат със същия брой предавки.

Моделът ще се предлага в Европа, Африка и Близкия Изток, а в началото на 2016 г. ще се появи и хечбек.

Снимки: Fiat

Тагове: fiat aegea fiat tipo
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    иллко ( преди 8 години )
    Много красиво, прекрасен интериор.. Жабарите си разбират от работата! :)Хубави жени, добра кухня, стилни дрехи и яки коли !
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    SS ( преди 8 години )
    138 коня... много бре!
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 8 години )
    Абре Хехе само не ми стана ясно как реши ,че можеш да сравняваш модел на 15 години с модел на 3-и месеца?! Колкото до фиатчето и аз съм съгласен ,че интериора му куца ,италянците през годините винаги са правили наи-приветливите и новаторските салони ,но явно кризата в концерна си дава отражение.
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно пък за дизайн да говориш, че френските табуретки са по-хубави е смешно. Там линия някаква смислена няма нито в таблото нито отвън. Като сложиш и екстрите и двигателите, които предлага фиат, то те излитат много пред елиз и 301.
  • #7
    6 rate up comment 12 rate down comment
    GTE ( преди 8 години )
    Сравнявах го с C-Elysee и Peugeot 301. Според мен продукта на PSA за по-малко пари е по-качествен. Но това е мое мнение.От Фиат нещо в дизайна на интериора не са успяли да постигнат дизайн, който да не дразнещ и отблъскващ. Иначе външния дизайн са се опитали да го докарат, а и с малко доизкусуряване става и спортен, но от вътре диагнозата е тежка.
  • #6
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ша са мъчиш ами. То да не е лесно постоянно да си в бокса.
  • #5
    5 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еми като ти харесва го взимай и го карай. Ние ще се мъчим с бмв-та и мерцедеси...
  • #4
    38 rate up comment 12 rate down comment
    Пунто ( преди 8 години )
    Много по-добро предложение от немските аналози.Най-малкото ще си спокоен, че никой не ти е сложил манипулиращ софтуер или климатика ти е напълнен със забранени вещества. Също така, частите не са китайски или неясен произход.Лично на мен това Пунто ми харесва много.
  • #3
    8 rate up comment 38 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Фиат Тъпо.
  • #2
    10 rate up comment 25 rate down comment
    Тия пък!!! ( преди 8 години )
    Толкова са го напомпали,че ще вземе да се спука!