IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на VW в САЩ тръгнаха надолу

При останалите автомобилни компании се наблюдава ръст

Продажбите на VW в САЩ тръгнаха надолу

Скандалът с манипулираните данни на емисиите вредни газове се отразява за първи път на данните на продажбите на германския автомобилен концерн Volkswagen. И то значително.

През ноември продажбите в САЩ на основната марка се сриват на годишна база с 24,7 на сто до 23 882 броя, съобщи компанията във вторник. Също засегнатата от скандала дъщерна компания Audi успява да отчете само минимален ръст. Доста по-добре се справя международната конкуренция, предава DPA.
Продажбите на VW в САЩ тръгнаха надолу
Снимка: Ройтерс

Volkswagen US обвини за срива в продажбите самоналожената заради аферата забрана за продажби на колите с 2,0- и 3,0-литрови дизелови двигатели. Пазарни наблюдатели съобщиха за сериозна пазарна офанзива с намаления на цените в САЩ, но и при бензиновите двигатели VW отчита спад на продажбите. Особено при моделите Passat и Jetta, най-важният модел, положението е доста плачевно. В допълнение, самият ноември е имал с два работни дни по-малко, спрямо същия месец година по-рано.

Audi отчита ръст от 0,4 на сто до 16 700 коли. През предишните месеци обаче продажбите растяха значително по-бързо. Другата дъщерна компания Porsche отчита спад от 5,3 на сто до 4450 броя. В началото на ноември VW, Audi и Porsche преустановиха продажбите на дизелите с 3,0-литров двигател, в които е вграден забранен от американското законодателство софтуер.

Междувременно продажбите на BMW в САЩ отчитат нов ръст след лекия спад през октомври. През ноември компанията е продала 36 447 коли – с 1,2 на сто повече от преди година. Преди всичко кросовърът X3 отчита силен ръст, но и BMW 5-Series се продава все по-добре.

Конкурентът Mercedes-Benz изненадващо отложи за сряда оповестяването на данните си за продажбите. Причината за това е компютърен проблем, обяви компанията майка Daimler.

Лидерът в бранша Fiat Chrysler Automobiles успява да постигне увеличение на продажбите от 3% и по този начин публикува 68-и пореден месец с повишение. За американския лидер General Motors месецът носи ръст от 1,5% на годишна база. Местният конкурент Ford Motor обаче може да се похвали с нарастване от едва 0,3%.

Японските конкуренти Toyota Motor и Nissan Motor отчитат увеличения на продажбите от 3,4 и 3,8%, докато продажбите на Honda Motor се свиват с 5,2%.

Въпреки че ноември в исторически аспект е по-скоро слаб месец, бумът на продажбите в САЩ се задържа. Реализациите са подкрепени от традиционния Черен петък. В допълнение, ниските цени на бензина и благоприятните условия за финансиране увеличават търсенето, особено на SUV аетомобили и пикапи. Автомобилният пазар в САЩ е напът да запише продажби от 18 милиона автомобила през 2015 г. и по този начин да постигне най-добър резултат от 15 години.

Още икономически новини с автомобилна тематика четете в Investor.bg

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #19
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С тия смешни продажби по 20 000 на месец в Америка, която има пазар от 17-18 мил. автомобила годишно е направо смешно да ги броим за компания продаваща отвъд океана. Пълни смешници, не стига, че продават изключително малко ами и тези малко бройки не могат да контролират да имат поне минималното изискано от закона качество.Пълни смешници са във ВАГ.
  • #18
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    "Toyota изтегля НОВИ 1.6 млн. автомобила,заради РЕАЛНАТА заплаха да те УБИЕ аербега...."Типично в стила на един ВАГонетен агитатор и пропагандьор отново изопачаваш информацията, за да я представиш както на теб ти угажда.Първо, Тойота не изтегля автомобилите поради РЕАЛНА заплаха да те убие еърбег-а, те нямат нито един дефектирал автомобил все още!И второ, изтеглят ги за проверка защото в Нисан имат един дефект, със подобна възглавница! Да но си усетил разликата с единствената си мозъчна гънка!
  • #17
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VW със смешно техническо решение на дизеловия си проблемСлед няколко месеца проучвания от Volkswagen съобщиха, че са намерили решение на проблема със завишените изхвърляния на вредности от 1,6-литровия си дизел. От VW Group вярват, че то няма да повлияе на горивната икономичност на мотора или на неговите мощностни показатели. Става дума за механичен елемент, който се монтира точно преди сензора на въздушната маса и успокоява потока на въздух с което се подобрявала точността на работа на сензора. Това от своя страна осигурява оптимизирано управление на горивния процес заради оптималното сгъстяване в мотора. Това е директното обяснение на немците за работата на новия елемент, което всъщност не казва нищо. Новият компонент идва с название flow transformer /преобразовател на потока/. Звучи малко като част от двигателя на звездолет със свръхсветлинна скорост от някой фантастичен филм. На немски часта звучи още по-фантастично заради особеноста на езика събираща в дълги наименования няколко свойства описващи даден обект - Stroemungstransformator.С изглеждането на видеото на компанията за новото решение, обяснено от технически мениджър на VW - шеф на развойната дейност за дизели на деривати и системи за впръскване на гориво оставаш с впечатлението, че той държи в ръцете си не *** пластмасов елемент, а детайл от чисто злато. Знаем че VW търси евтино решение на проблема, но е интересно защо не го намира в програмното обезпечение на работата на двигателя, след като цената на един чип навярно е доста по-ниска от тази на пластмасовия изправител на потока. Като последното би премахнало и съмненията относно искреноста в твърденията, че се оправени нещата с мениджмънта на работа на мотора. Защото не се обяснява например, как и дали е преустановено действието на подпрограмката в софтуера, задействаща "чист" режим при стендови изпитания на автомобилите.Естествено, трудно е да се каже, че новото устройство няма да има ефект. Едва ли немците са достатъчно смели /и нагли/, че да се осмелят да предложат нещо, което няма да работи. Много добре знаят, че американската агенция за защита на околната среда ЕРА и защитниците на зеленото в автомобилния сектор няма им повярват на думи и че ще подложат новото им предложение на прецизни тестове.
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ne sam NEV no ste ti otgovoria 4e trola si samo ti VAGonetko kuha.Samo ti ostana.Drugite podviha opa6kite ili se zasramiha oba4e ti si bezsramnik kato kompaniata na koiato si fen.I ne ne mrazia VAg a mrazia tova 4e me troviat,mrazia 4e lajat i otnemat klientite po ne4esten na4in ot stoinostnite marki.Znaia 4e si prekaleno tap da go razbere6.Napisah go zastoto vse pak ima nadejda v vsiako nesto makar da si beznadejden slu4ai.
  • #15
    5 rate up comment 10 rate down comment
    До Nev ( преди 8 години )
    Toyota изтегля НОВИ 1.6 млн. автомобила,заради РЕАЛНАТА заплаха да те УБИЕ аербега.Така че,всеки може да си подбира заглавията по пристрастия,но това не го прави убедителен Най-малко пък теб! Всъщност ти много успешно се бориш да детронираш Дошко с талибански ентусиазъм да мразиш и плюеш!Успех,няма да има само един *** във форума/ако всъщност не сте един и същт ***/
  • #14
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Споко, сами се затриха......Те са знаели на къде са, и просто лъгане до края......Дятките са си вземали премии от уж свръх продажбите.В града ми е пълно с техните таралясници......голям срам.Ще ги подаряват, но никой не ги иска.
  • #13
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какви продажби, какви 5 лв.?Закривайте селската марка! Измамниците, нямат място на международната сцена!
  • #12
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до Смукал от пръстит ( преди 8 години )
    Стойности като 0,4%;(-5,3%); 1,2%; 1,5%; 0,3% по големи ли ти изглеждат от 3%!? Или просто обичаш да дрънкаш. Я вземи пак прочети статията.Ама внимателно този път, че да не се излагаш.
  • #11
    20 rate up comment 6 rate down comment
    кадъч ( преди 8 години )
    Че те кога са били нагоре в САЩ?
  • #10
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    Две заглавия от чуждата преса, едните празнуват милионния си продаден хибрид в Европа, другите ги карат да си изтеглят *** от забележете ИНДИЯ!!! Коментарите са просто излишни! "Toyota Sells Its Millionth Hybrid In Europe, Gives Second Car To Lucky Owner""Volkswagen Forced To Recall Over 300,000 Diesel Cars In India"