IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Yamaha качва първата си кола на конвейера

Машината използва 1,5-литров двигател, ще струва 51 000 евро

Yamaha качва първата си кола на конвейера

Японският производител Yamaha не е чужд на автомобилния свят, но сега смята да навлезе още по-дълбоко в сегмента, пускайки на пазара първия си лек автомобил. Това съобщава изданието Motoring, разкривайки конкретни данни за модела.
Yamaha качва първата си кола на конвейера
Серийният автомобил на Yamaha ще бъде базиран на концепцията SPORTS RIDE, която бе една от звездите на тазгодишното изложение в Токио. Компактният спортен модел с две места и общо тегло от само 750 кг. ще получи 1,5-литров бензинов двигател с турбо, сочи информацията.

Няма данни за мощността на този агрегат, но спекулациите сочат, че съотношението между тегло и мощност при Yamaha SPORTS RIDE ще бъде сходно с това при екстремните спортни коли.

Motoring посочва, че серийният модел на Yamaha ще бъде готов към края на 2017 година. Посочена е дори цена - около 51 000 евро.
Yamaha качва първата си кола на конвейера
Yamaha е пряк участник в разработването на няколко двигателя, предназначени за спортни модели на Toyota, Lexus, Ford, Volvo, Lotus и Noble. През 90-те години на миналия век компанията направи своя първи опит да създаде собствен суперавтомобил.

Снимки: Yamaha

Тагове: yamaha
0 от 500
  • #30
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 8 години )
    "прав" си, дървен философе!
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до до по-долния :) ( преди 8 години )
    ако не беше и ти толкова *** като тоя с м-овете дето сравнява различни класове можеше и да видиш че никой не е назвал каквото и да е за един клас на двете коли. Ама нали си писател...
  • #28
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 8 години )
    Ама не мога да разбера каква ви е драмата - да не би вие да изкарвате парите на тия дето ще си купят колата?!? Да не би вие да се минете с покупката й? Ми има хора дето ще хвърлят не 50, а 100к евра само 'щото ги кефи к'ъв звук вади (примерно). За всеки влак си има пътници и всеки сам си преценява за какво да си троши парите и какво му прави кеф ... И да, ако ги имах излишни тия пари, щях да се замисля дали да не се сдобия с едно такова.
  • #27
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До по-долния ( преди 8 години )
    пенчо, ти верно ли слагаш инфинити Q50 и БМВ М2 в един клас!!?не беше ли Q50 конКурент на БМВ 3-та серия!?а истинският обем на багажника на Q-то е точно 380 литра ...е все пак не е като оная смехория Q 70 hybrid с размер на 5-та серия и багажник от 280литра!! кх-кх-кх ))
  • #26
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    емчо като почнеш да четеш каталозите на производителите като нещо различно от дявола евангелието, може да пробваш пак :) Междувременно щото си много отворен ще взема да те светна че според сайтовете на 2та производителя на M2то багажника е 390 а на Q50h e 400 литра :) За другото - трябва да си бая *** за да направиш подобно изказване, щото просто има бая японци дето разплакват разни немски "поделения"... Хайде сега, бягай да си играеш на NFS и да си мечтаеш за м-пакети като преди...
  • #25
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    А да знаете някое комби втора употреба което ускорява 0-100 за 4.5 секунди натоварено с 800 кг картофи?
  • #24
    5 rate up comment 16 rate down comment
    /// M ( преди 8 години )
    Трябва да си голям Дошо за да сравняваш коя и да е кола от М-поделението на БМВ с коя и да е японска кошница! До по-долния ***: дори багажника на М2 е 400литра срещу 380 на смешното инфинити!
  • #23
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не ги разбирам японците, от поне 3 марки пускат нови "спортни" модели с двигател от прахосмукачка. Няма ли поне 6 цилиндъра няма как да стане работата! Иначе всяко серийно трилитрово Ауди втора ръка ще ги прави смешни по светофарите!
  • #22
    5 rate up comment 5 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    до "аре и от мен", не се класира не е с нормални 4 места, 4x4 и багажник. За Q50-то - не, не мисля че съм се минал грам, напротив за мен лично тази кола е най-доброто съотношение цена, качество и вървеж в класа си. Това че е една идея по-малък багажника е вярно, другото с тропането не знам от къде го измисли както и това за евтините пластмаси. "Странното" поведение предполагам трябва да означава ел. управлението на волана, да първоначално е странно че няма обичайното усещане за пътя..
  • #21
    1 rate up comment 5 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    не вЕ глупи, не забравих, колегата преди да се включа каза да видим седан дето прави 4,5 секунди 0-100, аз казах че няма. Кво пишат разни *** не ми е интересно, забавлявам се само да ви гледам елементарното мислене и носенето на вода от 20 кладенеца ей така помежду другото...